Solstad Offshore ber långivere om utsettelse

Solstad Offshore trenger kreditorenes hjelp for å unngå en pengeskvis. Nå ber rederiet om gjeldslette for de delene av konsernet som består av gamle Farstad og Solstad.

GJELDSLETTE: Solstad Offshore vil utsette betaling av avdrag og renter. Her skip i opplag i Ålesund.
Publisert:

Solstad Offshore varslet i oktober at rederiet vil gå i forhandlinger med sine kreditorer.

Årsaken var et Solstad frykter vinteren blir tøff, og har behov for kreditorenes hjelp for å unngå en pengeskvis.

Onsdag melder offshorerederiet at det kommer med forslag om midlertidig kriseløsning på selskapets vanskelige finansielle situasjon.

Selskapet ber nå sine långivere om ett års utsettelse av gruppens betaling av renter og avdrag fra 20. desember i år.

Børskommentar (+): Det er det Solstad-regnskapet ikke forteller, som kan avgjøre skjebnen til aksjen

Ber om lettelse for Farstad-delen

Dette gjelder imidlertid ikke gjelden i enhetene Solship 1 Invest og Solship 3 Invest, og datterselskapene til disse.

Solship Invest 3 er delen av konsernet som består av gamle Deep Sea Supply, som John Fredriksen kom inn med i storfusjonen mellom Solstad Offshore, Farstad Shipping og Deep Sea Supply.

Deep Sea Supply-delen fikk i sommer gjennom en avtale som gjør at de ikke må betale renter eller avdrag på lånene frem til 31. Desember 2019.

Les også

Aker-sjefen om krisen i Solstad Offshore: – Vi investerte for tidlig

Solship 1 Invest er det som tidligere var Rem Offshore.

Avtalen innebærer at det er Farstad-delen og den opprinnelige Solstad-delen som man nå ønsker at skal få slippe renter og avdrag.

– Det at dere har unntatt Solship 1, betyr det at Rem Offshore-delen klarer å betjene sin egen gjeld og forpliktelser nå?

– Silostrukturen i Solstad gjør at de forskjellige selskapene er i litt ulik posisjon. Derfor ber vi om utsettelser for noen og ikke alle, sier konsernsjef Lars Peder Solstad, som ikke ønsker å kommentere utviklingen i enkeltdeler av virksomheten.

– Vil Solstad-konsernet trenge en emisjon?

– Det kan jeg ikke kommentere. Det vi ber om i dag i børsmeldingen er en utsettelse av renter og avdrag slik at vi får tid nok og ro til å finne frem til en endelig løsning, sier konsernsjefen.

Les også

Solstad-sjefen åpner for midlertidig krisehjelp til vinteren

– Så dette er ikke en endelig, langsiktig løsning for dere, gitt at det blir vedtatt?

– Nei, det er et steg på veien, sier Solstad.

Kaller inn obligasjonseiere

Solstad Offshore kaller inn til ekstraordinært møte med obligasjonseierne 19. desember, og ber dem gå med på en utsettelse frem til 20. desember 2019. Det må til for at selskapets sikrede långivere skal gå med på en tilsvarende utsettelse av betalingen av renter og avdrag, sier selskapet.

«Som en konsekvens av likviditetssituasjonen i Solstad-gruppen, har Solstad-gruppen bedt et flertall av sine sikrede långivere om å utsette betalingen av avdrag og renter», skriver selskapet i innkallingen til obligasjonseiermøte.

Selskapet sier at avtalen om utsettelse er under forhandling, og at vilkårene ennå ikke er bestemt.

«Det vil være et vilkår under utsettelsesavtalen at obligasjonseierne godtar en pause i alle rente- og avdragsbetalinger i utsettelsesperioden», skriver Solstad Offshore.

Publisert:
Gå til e24.no