MEGLERHUSETS ANBEFALTE AKSJER: DnB Nor dropper aksje etter knalluke

Meglerhuset gjør endringer i sin portefølje av anbefalte aksjer.

DNB NOR MARKETS: Norges største meglerhus dropper anbefalingen av BWG Homes, men holder på seks gamle anbefalinger.
Publisert:

DnB Nor Markets har valgt å ta ut BWG Homes fra sin porteølje "beste investeringsalternativer", men erstatter den ikke med noen aksjer.

Meglerhuset anbefaler sine kunder å eie Algeta

OSE

ALG

, Statoil

OSE

STL

, Orkla

OSE

ORK

, Songa

OSE

SONG

, Telenor

OSE

TEL

og BW Offshore

OSE

BWO

.

"Vår portefølje gjorde + 4,2 prosent sist uke, frem til stengning fredag ettermiddag. Hovedindeksen gjorde + 2.5 prosent i samme periode. Akkumulert for året har porteføljen gjort - 0,3 prosent, mot markedets - 0,5 prosent", skriver meglerhuset om utviklingen i porteføljen.

Dropper BWG Homes

DnB Nor Markets tar ut boligbyggere BWG Homes (Block Watne)

OSE

BWG

fra sin portefølje, selv om den gikk som ei kule sist uke.

"Vi tar ut BWG Homes. Aksjen gjorde 12 prosent avkastning siste uke, og det er en god anledning til å ta gevinst. Vi mener likevel at det er mer oppside over tid, og utelukker ikke at vi vurderer aksjen inn på et senere tidspunkt", heter det i rapporten.

Derfor anbefales aksjene

Orkla - "Orkla-aksjen handler på opp mot 30 prosent rabatt i forhold til vårt estimat for summen-av-delene". Kursmål er på 64 kroner.

Algeta - "Algeta er etter vår oppfatning et av de mest spennende biotechselskapene i Norden. Selskapets viktigste produkt, Alpharadin, er nå inne i siste fase av utprøvningen og resultatene er så langt svært lovende". DnB Nor Markets tror fortsatt Algeta, som har steget betydelig det siste ett og et halvt årene, kan stige flere hundre prosent.

Telenor - "Telenor er en aksje med godt kontantstrømmomentum, i den forstand at resultatene og kontantstrømmene har blitt oppjustert i lengre tid. Vårt klare inntrykk er at det er grunnlag for dette også i forkant og etterkant av tallene for andre kvartal". Kursmålet er på 120 kroner.

Statoil - "Statoil har mesteparten av sin virksomhet på norsk sokkel, men vokser kraftig internasjonalt. Vi mener markedet overreagerte på resultatene for 2. kvartal". Kursmålet er uendret etter kvartalstallene på 170 kroner.

BW Offshore - "Selskapet er billig på multipler, har oppnådd langsiktig kontrakt for en av enhetene (Carmen), noe som både øker kontantstrømmen og reduserer risikoen".

Songa Offshore - "Songa Offshore har som sektoren falt mye på ulykken i Mexicogulfen. Selv om denne ulykken vil øke riggtilbudet i resten av verden, mener vi reaksjonen har vært overdreven. Markedet priser etter vår mening inn for høy risiko på Songas noe pressete finansielle situasjon", heter det i rapporten.

Flere saker på E24

Publisert:

Her kan du lese mer om