Norske Skog kutter i Tyskland

Papirprodusenten stenger ned én av to papirmaskiner midlertidig. - Avgjørelsen var uunngåelig, sier konsernsjef.

STANSER PAPIRMASKIN: Norske Skog sliter med lav lønnsomhet i papirmagasinmarkedet og varsler midlertidig kapasitetskutt i Tyskland.
Publisert:

På grunn av overkapasitet i markedet må Norske Skog begrense produksjonen av magasinpapir.

Det fremgår i en børsmelding torsdag morgen.

Fra andre halvdel av desember blir dermed produksjonen ved papirmaskin 4 på fabrikken Walsum i Duisburg i Tyskland stengt.

- Uunngåelig

- Den midlertidige nedstengningen av kapasitet ved Walsum er nødvendig både for å skape en bedre balanse mellom tilbud og etterspørsel etter magasinpapir i Europa, og for å unngå ulønnsom drift på Walsum, sier Sven Ombudstvedt, konsernsjef i Norske Skog i en kommentar.

- Til tross for en stor innsats av de ansatte med å redusere kostnader, er avgjørelsen dessverre uunngåelig, fortsetter han.

Rundt 500 ansatte

Maskinen som blir stanset har en årlig produksjonskapasitet på 225.000 tonn. Walsums andre papirmaskin vil fortsette å produsere med en årlig kapasitet på 200.000.

- Det er dårlig lønnsomhet i dette markedet. Det gjør at vi ikke kan forsvare å ha så høy produksjon ved denne fabrikken, utdyper kommunikasjonsdirektør Carsten Dybevig ved Norske Skog til E24.

Han forteller videre at det ikke er avgjort om det blir permitteringer. Rundt 500 er ansatt ved fabrikken.

- Det vil tiden vise. Det skal være en forhandling mellom de ansatte og ledelsen først, sier han.

Kunder vil ifølge selskapet motta leveranser fra andre Norske Skog fabrikker og papirmaskiner. Norske Skog understreker også at eksisterende leveranseforpliktelser vil bli innfridd.

Dundrende underskudd

Siden Ombudstvedt overtok sjefsstolen i 2009 har han kjempet mot mindre avislesning, prispress og altfor mange tilbydere i markedet. I løpet av perioden har Follum på Hønefoss, Bio-fabrikken i Chile og papirfabrikken Parenco i Nederland blitt lagt ned.

I sommer måtte selskapet nok en gang presentere et kvartal med dundrende underskudd. Tapet på 1 milliard kroner før skatt, ble selskapets niende negative kvartalsresultat på rad.

LES OGSÅ:

Publisert: