Orkla vil ikke øke Jotun-bud

De andre eierne avviser Orkla, som gir opp å få kontroll i Jotun.

GIR OPP KONTROLL I JOTUN: Hovedaksjonær og styreleder i Orkla, Stein Erik Hagen (t.h.), og Orklas konsernsjef Bjørn Wiggen.

Orkla
  • Jo Andre Aakvik
Publisert:

- Vi har fått beskjed fra Odd Gleditsch om at de andre eierne vil si nei til vårt bud. Vi kommer ikke til å øke budet vårt, sier kommunikasjonsdirektør Johan Chr. Hovland i Orkla til E24.

Odd Gleditsch d.y er styreleder i Jotun, og fungerer også som Gleditsch-familiens talsmann. Til E24 sa Gleditsch tidligere torsdag at familien enstemmig har besluttet å avvise Orklas bud.

Les også: Gleditsch-familien avviser Orkla enstemmig

Orkla eier 42 prosent av Jotun, mens ulike grener av Gleditsch-familien sitter på de resterende aksjene.

For å sikre seg disse var Orkla villig til å betale over 5 milliarder kroner. Budfristen løper i utgangspunktet til 30. september.

- Vi har ikke tatt stilling til hvordan vi formelt skal håndtere dette når vi nå har fått beskjed om at familien ikke ønsker å selge, sier Hovland.

Fortsetter som før

Etter det mislykkede fremstøtet sier Hovland at Orkla vil fortsette som før, og at det ikke er aktuelt å selge seg ned eller ut av Jotun.

- Vi har aldri lagt skjul på at vi ønsker en majoritet i Jotun, men når vi nå ikke får det, vil vi fortsette som før. Situasjonen er den samme som før vi la inn budet, sier Hovland, som legger til:

- Jotun er et flott selskap, som har hatt en fin verdistigning. Vi vil fortsette å utvikle selskapet sammen med Gleditsch-familien.

Odd Gleditsch sa til E24 tidligere på torsdag at han fortsatt synes samarbeidet med Orkla er godt.

- Dialogen med Orkla har alltid vært god, sier Gleditsch til E24.

Les også: Byr 5 milliarder for Jotun-aksjer

Her kan du lese mer om

  1. Orkla

Flere artikler

  1. Spikeren i kista for Orklas bud på Jotun

  2. Avviser Orkla enstemmig

  3. Sier nei til 2,9 mrd.

  4. Annonsørinnhold

  5. Mistenker Jotun for misbruk av markedsmakt

  6. Tror Orkla blir kjøpt opp i år