Obligasjonsinvestor om Seadrills nye gjeldspakke: – En bedre deal

Porteføljeforvalter Erlend Lødemel sier utfallet for obligasjonseierne i Seadrills nye gjeldspakke «definitivt» er bedre enn det forslaget som først ble lagt frem i september i fjor.

GJELDSPAKKE: Seadrill nærmer seg en løsning på gjeldskrisen, ifølge analytiker Sondre Stormyr.

Foto: Reuters File Photo Reuters
  • Asgeir Aga Nilsen
Publisert:

– Slik sett har det vært riktig å sitte og vente på en bedre deal, sier Lødemel, som har Seadrill-obligasjoner i høyrentefondet han forvalter i Fondsfinans Kapitalforvaltning.

Med et sukret forslag har Seadrill fått mesteparten av obligasjonseierne med på gjeldsløsningen som skal bane vei for at riggselskapet kan holde seg flytende frem til markedet bedres.

Den tidligere riggkjempen søkte i september i fjor konkursbeskyttelse i USA i et forsøk på å restrukturere den tyngende milliardgjelden, noe som skal gi selskapet finansielt pusterom i fem år.

Mellom de ulike kreditorgruppene og potensielle investorer har det imidlertid vært en kamp om fordelingen av verdiene i riggselskapet, og konkurrerende forslag til restrukturering dukket opp.

– Gir mer mening

Men mandag kunne Seadrill melde at forhandlingene hadde resultert i en avtale, der eierne av 70 prosent av obligasjonsverdiene nå er om bord, i tillegg til at 99 prosent av bankene fortsatt er med.

Den viktigste endringen er at de usikrede kreditorene blir sittende igjen med en større andel i det nye Seadrill, enn i tidligere forslag.

Det skjer på bekostning av John Fredriksens Hemen og partneren Centerbridge, som får redusert sin eierandel.

Les også

Analytiker om Seadrill-kursen: – Det er mye luftpenger i børskursen

– Dette forslaget har vi ventet på siden september og gir mer mening. Det gir en bedre fordeling i forhold til hvor mye de usikrede kreditorene kan delta i den nye kapitalen, sier analytiker Sondre Stormyr i Danske Bank.

I det nye Seadrill skal investorene skyte inn 1,08 milliarder dollar i ny kapital.

Av dette er 880 millioner dollar et nytt obligasjonslån og 200 millioner dollar kjøp av aksjer.

Fordelingen endres ved at Hemen og Centerbridge reduserer sitt innskudd, mens kreditorgruppene skyter inn mer, ifølge rettsdokumenter.

Nordea beregner at Hemen og Centerbridge vil sitte med i overkant av 36 prosent av Seadrill etter restruktureringen, ifølge et notat mandag.

Etter planen skal det stemmes over den nye planen innen 5. april.

– Den største usikkerheten som gjenstår nå er timing på implementering, og når man er ute av det, men det ser definitivt ut som man går mot slutten på prosessen, sier Stormyr.

Dagens aksjonærer får imidlertid fortsatt kun 1,9 prosent av det nye selskapet.

Les også

Seadrill varsler ny redningsplan

– Mest overraskende er det at aksjen ligger der den fortsatt ligger, gitt den minimale andelen dagens aksjonærer vil få av egenkapital etter restruktureringen. Dagens aksjekurs bør langt ned fra der den er nå, sier Stormyr.

– Ikke noen god investering

For Lødemel i Fondsfinans har ikke Seadrill-obligasjonen vært blant de beste investeringene.

Han viser imidlertid til at plasseringen kun utgjorde 0,3 prosent av fondet ved inngangen til året, og at fondet likevel har levert en avkastning på 16,5 prosent siden starten av 2017.

– Det har ikke vært noen god investering, men det er positivt å se at det ikke blir like ille som vi hadde trodd, sier han.

Les også

Seadrills obligasjonseiere vil skyte inn mer penger i selskapet

Les også

Seadrill-kreditor til nyhetsbyrå: – Dette er en mye bedre avtale

Les også

Seadrill: Kjølig riggmarked vil gi kraftig inntektsfall neste fem år

Her kan du lese mer om

  1. Seadrill

Flere artikler

  1. Kreditorene ga grønt lys til Seadrills redningsplan

  2. Seadrills obligasjonseiere vil skyte inn mer penger i selskapet

  3. Seadrill-kreditor til nyhetsbyrå: – Dette er en mye bedre avtale

  4. Annonsørinnhold

  5. Betalt innhold

    Kreditorgruppe i Dof Subsea-lån vil ikke støtte redningsforslag

  6. Seadrill varsler ny redningsplan