Ferd solgte PGS-aksjer for 800 millioner kroner: – Vi ønsker å justere risikonivået noe

Seismikkselskapets største eier selger seg ned: – Vi ønsker å justere risikonivået noe, sier Ferd-sjef Morten Borge til E24.

STORSALG: Andresen-familiens Ferd selger PGS-aksjer for 800 millioner. Her med administrerende direktør Morten Borge i Ferd, som også sitter i styret til PGS.

Foto: Ferd
  • Erik Steinsbu Wasberg
Publisert: Publisert:

Mandag kveld ble det kjent, gjennom en børsmelding, at det private investeringsselskapet Ferd, eid av milliardærfamilien til Johan H. Andresen, har solgt aksjer for 800 millioner kroner i seismikkselskapet Petroleum Geo Services.

Salgsprisen på de 20 millionene aksjene endte på 40 kroner per stykk. Ved børsslutt endte aksjekursen på 42,91 kroner.

Ferd har i flere år vært selskapets største aksjonær. Etter nedsalget vil selskapet til Andresen-familien sitte igjen med en eierandel på 4,7 prosent.

Les på E24+

Børskommentar: Var det shorterne som løftet PGS opp fra bunnen?

Hva er bakgrunnen for at dere nå selger dere ned?

– Vi selger ut ifra et overordnet helhetsperspektiv i Ferd og ønsker å justere risikonivået noe, sier administrerende direktør Morten Borge i Ferd til E24.

Borge sitter selv i styret til seismikkselskapet.

– Vi både tror og håper på en fortsatt syklisk opptur i seismikk og oljeservice og har derfor fortsatt en betydelig eksponering i selskapet og jeg fortsetter i rollen som styremedlem. Vi har også stor tro på selskapets ledelse og den strategien som nå er lagt.

Les også: Årets mest volatile måned kan bli enda mer ustabil i år

– Bedre posisjonert

Ferd har en rekke selskaper i porteføljen, deriblant Swix, Scatec Solar og Elopak. Toppsjefen sier selskapet har vist at de kan være en god eier.

– Så langt har det vært fire spennende, lærerike, men til tider også krevende år. Vi har fått vist hvordan Ferd kan opptre som en aktiv og støttende eier i et børsnotert selskap, også gjennom en meget krevende periode, sier Borge.

– Vi opplever at PGS i dag både er et bedre posisjonert og mer konkurransedyktig selskap enn da vi tok rollen i desember 2014.

Selskapet overrasket markedet denne måneden med å levere svært gode resultattall. For første gang på to og et halvt år leverte PGS et overskudd – før renter og skatt er betalt.

Les også: PGS overrasker: Leverte overskudd i andre kvartal

Aksjen har skutt i været

Seismikkselskapet har vært blant Oslo Børs sterkeste selskaper. I løpet av et år har aksjekursen steget med over 150 prosent.

Bare siste måned har investorene fått 12,36 prosent i avkastning. Det er særlig en høyere oljepris som har fått aksjene i oljeservicebransjen til å skyte fart.

KURSFEST: Investorene i seismikkselskapet kan fryde seg over en solid oppgang i oljeservicebransjen.

Grafikk: INFRONT
Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Petroleum Geo-Services
  2. Ferd

Flere artikler

  1. Solid halvår for Andresen-familiens Ferd: Tjente 1,4 milliarder

  2. Elopak klar for børs: Andresen-familien kan melke kartongen for 3,5 mrd.

  3. Ferd blar opp milliardsum for norsk programvareselskap

  4. Ferd vil børsnotere Elopak: – En av Norges minst kjente eksportsuksesser

  5. Johan H. Andresens Ferd har 5,4 milliarder i cash etter storsalg