Ferd solgte PGS-aksjer for 800 millioner kroner: – Vi ønsker å justere risikonivået noe

Seismikkselskapets største eier selger seg ned: – Vi ønsker å justere risikonivået noe, sier Ferd-sjef Morten Borge til E24.

STORSALG: Andresen-familiens Ferd selger PGS-aksjer for 800 millioner. Her med administrerende direktør Morten Borge i Ferd, som også sitter i styret til PGS.

Foto: Ferd
  • Erik Steinsbu Wasberg
Publisert:

Mandag kveld ble det kjent, gjennom en børsmelding, at det private investeringsselskapet Ferd, eid av milliardærfamilien til Johan H. Andresen, har solgt aksjer for 800 millioner kroner i seismikkselskapet Petroleum Geo Services.

Salgsprisen på de 20 millionene aksjene endte på 40 kroner per stykk. Ved børsslutt endte aksjekursen på 42,91 kroner.

Ferd har i flere år vært selskapets største aksjonær. Etter nedsalget vil selskapet til Andresen-familien sitte igjen med en eierandel på 4,7 prosent.

Les på E24+

Børskommentar: Var det shorterne som løftet PGS opp fra bunnen?

Hva er bakgrunnen for at dere nå selger dere ned?

– Vi selger ut ifra et overordnet helhetsperspektiv i Ferd og ønsker å justere risikonivået noe, sier administrerende direktør Morten Borge i Ferd til E24.

Borge sitter selv i styret til seismikkselskapet.

– Vi både tror og håper på en fortsatt syklisk opptur i seismikk og oljeservice og har derfor fortsatt en betydelig eksponering i selskapet og jeg fortsetter i rollen som styremedlem. Vi har også stor tro på selskapets ledelse og den strategien som nå er lagt.

Les også: Årets mest volatile måned kan bli enda mer ustabil i år

– Bedre posisjonert

Ferd har en rekke selskaper i porteføljen, deriblant Swix, Scatec Solar og Elopak. Toppsjefen sier selskapet har vist at de kan være en god eier.

– Så langt har det vært fire spennende, lærerike, men til tider også krevende år. Vi har fått vist hvordan Ferd kan opptre som en aktiv og støttende eier i et børsnotert selskap, også gjennom en meget krevende periode, sier Borge.

– Vi opplever at PGS i dag både er et bedre posisjonert og mer konkurransedyktig selskap enn da vi tok rollen i desember 2014.

Selskapet overrasket markedet denne måneden med å levere svært gode resultattall. For første gang på to og et halvt år leverte PGS et overskudd – før renter og skatt er betalt.

Les også: PGS overrasker: Leverte overskudd i andre kvartal

Aksjen har skutt i været

Seismikkselskapet har vært blant Oslo Børs sterkeste selskaper. I løpet av et år har aksjekursen steget med over 150 prosent.

Bare siste måned har investorene fått 12,36 prosent i avkastning. Det er særlig en høyere oljepris som har fått aksjene i oljeservicebransjen til å skyte fart.

KURSFEST: Investorene i seismikkselskapet kan fryde seg over en solid oppgang i oljeservicebransjen.

Grafikk: INFRONT

Her kan du lese mer om

  1. Petroleum Geo-Services
  2. Ferd
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Solid halvår for Andresen-familiens Ferd: Tjente 1,4 milliarder

  2. Ferd selger Scatec Solar-aksjene til Equinor

  3. Milliardær Johan H. Andresen: Vil ansette flere med CV-hull

  4. Annonsørinnhold

  5. DN: Andresen-søstrene kuttet skatten med 100 millioner

  6. Over tredobling på fire måneder: Vanvittig Boozt-gevinst for Andresen