Norwegian-topper kan tjene 4 milliarder ved salg

Bjørn Kjos og Bjørn Kise kan innkassere rundt 4 milliarder kroner hver om flygiganten IAG legger inn bud på Norwegian, ifølge analysesjef i Sparebank 1 Markets.

KAN TJENE MILLIARDER: Norwegian-sjef Bjørn Kjos og styreleder Bjørn H. Kise.
Publisert:

Torsdag kjøpte International Airlines Group (IAG), som blant annet eier British Airways, 4,61 prosent av aksjene i Norwegian. IAG vurderer om de skal legge inn et formelt bud på hele flyselskapet.

E24 har vært i kontakt med flere analytikere angående mulig pris i en slik transaksjon.

– Det er fullstendig umulig å si hva prisen skal være i en slik situasjon. Kjos kjøpte sist på 240 kroner så det skal i hvert fall over det, sier analytiker Dan Togo Jensen i Handelsbanken Capital Markets.

Analysesjef Lars-Daniel Westby Sparebank 1 Markets skriver i en oppdatering til sine kunder at IAG kan by opp mot 340 kroner per aksje for Norwegian, ifølge Dagens Næringsliv.

Les også

Flyanalytiker om IAGs interesse for Norwegian: - Kun den første gribben som har landet hvis det ikke blir oppkjøp

Et slikt bud gir eierne 15,4 milliarder kroner. Konsernsjef Bjørn Kjos og styreleder Bjørn Kise, som eier cirka en firedel av Norwegian gjennom HBK Invest as, kan dermed innkassere rundt fire milliarder kroner, gitt et bud på 340 kroner per aksje.

Ingen kommunikasjon

Om det i det hele tatt er aktuelt for Kjos og Kise å selge, er høyst usikkert. De har hele tiden forsvart sin eierandel, og deltok sist i selskapets emisjon i mars.

Norwegian sier de ikke har vært i dialog med IAG om saken. Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik sier til avisen at de ikke skal gjøre noe akkurat nå.

– Vi har registeret at de har kjøpt denne aksjeposten og så får vi se, sier hun.

Etter at nyheten om IAGs aksjekjøp og interesse sprakk, skrev Norwegian i en børsmelding at de ikke hadde kjennskap til kjøpet i forkant. De tar det imidlertid som ros.

«Norwegian mener at IAGs interesse i selskapet bekrefter bærekraften og potensial i vår forretningsmodell og globale vekst», skrev selskapet.

Stressede shortere

Norwegian-aksjen gjorde et kraftig byks etter at nyheten ble kjent. På det høyeste var kursen oppe i 264 kroner aksjen.

Norwegian har lenge vært blant aksjene på Oslo Børs der høyest andel har vært utlånt til shortsalg. Dette kan ha bidratt til å presse opp kursen.

– At shorterne blir stresset, trenger du ikke lure på engang, sa investeringsøkonom Tom Hauglund i Nordnet til E24.

Kjos har vært på reise i USA denne uken og ikke kommentert interessen fra IAG.

Les også

– Trenger ikke lure på om shorterne blir stresset

Les også

– Kun den første gribben som har landet

Les også

Nowegians kjempebyks gjorde Kjos enda rikere

Publisert:

Her kan du lese mer om