Kraftig Statoil-løft trakk opp Børsen

Beste børsdag på 16 måneder for oljeselskapet etter solid kvartalsrapport.

GOD DAG: Oslo Børs endte i grønt onsdag, etter en vond tirsdag.

Foto: Stian Lysberg Solum NTB scanpix
Publisert:,

Etter tre røde dager på rad ble onsdagen en etterlengtet opptur for Oslo Børs.

Hovedindeksen stengte opp 1,8 prosent til 798 poeng. Etter en start på 797 poeng, falt Børsen noe tilbake, men klatret gradvis mot slutten av børsdagen.

Blant de sterkeste var Statoil, som leverte solide kvartalstall onsdag morgen. Selskapet hoppet 4,58 prosent fra start, og endte på 4,6 prosent opp.

Det gjør det til deres beste dag på Oslo Børs siden september 2016.

«Bunnsolid»

Selskapets justerte resultat før skatt (adjusted ebit) er på 3,96 milliarder dollar i kvartalet, mot 1,66 milliarder dollar i samme periode året før.

«Bunnsolid avslutning på 2017», skriver analytiker Anders Holte i Danske Bank om Statoil-rapporten, og viser til høyere gassvolumer i Norge og ytterligere forbedring internasjonalt for å forklare den positive overraskelsen.

Statoil avslutter nå også ordningen med aksjebasert utbyttebetaling.

Kraftig SAS-fall

Også Telenor klarte seg bra, med 1,48 prosent opp mot slutten av dagen.

På motsatt side har SAS opplevd et kraftig fall, etter at de presenterte sine trafikktall for januar. Flyselskapet fraktet 1.828 millioner passasjerer i janaur, som var en nedgang på 5,3 prosent sammenlignet med samme periode året i forveien.

Les også

Comeback på Oslo Børs – Statoil til værs etter knalltall

SAS endte dermed med et fall på 4,5 prosent.

Vond tirsdag

Tirsdag var den verste børsdagen i Oslo siden 27. juni i 2016, da markedet fortsatt var sjokkert over at flertallet av britene stemte seg ut av EU.

Da startet børsen bratt ned fra 783 til 771 poeng ved åpning, etter kraftig fall i aksjemarkedene i USA og i Asiamandag kveld og natt til tirsdag.

Her kan du lese mer om