Warren Buffett (87): – Berkshire Hathaway kommer til å klare seg fint uten meg

På Berkshire Hathaways årlige aksjonærmøte dysset investorlegenden ned egen betydning for selskapet. I tillegg avslørte han to ting han angrer på. 

TREDJE RIKESTE PERSON: Warren Buffett angrer imidlertid på ikke å ha investert i Amazon og Google.
  • Hans M. Jordheim
Publisert:

Warren Buffet er kjent som en av verdens mest suksessfulle investorer. Selskapet hans, Berkshire Hathaway, har nå over 100 milliarder dollar til rådighet. Evnen til å gjøre store, gode avtaler vil derfor være en nøkkelegenskap for selskapets neste leder, påpeker Bloomberg.

Dette ble også et tema på selskapets årlige aksjonærmøte som ble avholdt lørdag. Men Buffett forsikret alle som skulle være bekymret for Berkshire Hathaways neste kapittel, når 87-åringen en gang i fremtiden ikke vil være i stand til å styre skuta selv.

– Omdømmet er knyttet til selskapet. Vi er de første som ringes og vil fortsette å være det, sa han ifølge Bloomberg.

Charlie Munger, Buffets 94 år gamle visestyreformann, fortalte at de fleste oppkjøpene allerede gjøres av andre enn ham og Buffett.

– Det skjer mer i datterselskapene enn det gjør her i hovedkvarteret.

Les også

Buffett med sjeldent tap: Gikk i milliardunderskudd

Angrer på to ting

Warren Buffett er ifølge Forbes verdens tredje rikeste person, med en estimert formue på 84 milliarder dollar, tilsvarende 676 milliarder kroner. Det hindrer ham ikke i å angre på dårlige avgjørelser. Lørdag avslørte han at han ergrer seg over ikke å ha investert i det som er to av verdens mest verdifulle selskaper.

– Når jeg har vurdert Google og Amazon har jeg ikke klart å overbevise meg selv om at potensialet i selskapene har vært langt høyere enn de daværende prisene. Der har vært gale avgjørelser, sa han ifølge CNBC.

Det var ikke før Bill Gates rådet ham til å bruke Google som søkemotor i stedet at Buffett gikk vekk fra Altavista, forteller han.

Og Amazons eventyrlige vekst, til å bli det som nå regnes som verdens mest verdifulle selskap, innrømmer Buffett å ha undervurdert.

– Jeg har hatt et veldig godt inntrykk av Jeff Bezos fra den dagen jeg møtte ham, og det han har gjort med Amazon er nesten et mirakel. Problemer er at om jeg tror noe vil bli et mirakel, så pleier jeg ikke å sette pengene mine på det.

Forakter bitcoin

Warren Buffett har tidligere vært tydelig i sin mistro til kryptovalutaer. I januar uttalte han at han nesten garanterer at at alle kryptovalutaer vil få en ulykkelig slutt. Både han og viseformann Charlie Munger gjentok dette budskapet lørdag.

Bitcoin er antagelig rottegift i annen potens, sa Buffett, ifølge CNBC, mens Munger sammenlignet det å trade kryptovaluta med demens.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Warren Buffett

Flere artikler

  1. Dette mener de rikeste i verden om kryptovaluta

  2. Kraftig resultatvekst for Buffetts Berkshire

  3. Buffetts aksjonærbrev kommer lørdag: Aksjonærene venter på «elefantkjøp»

  4. Warren Buffett har aldri vært lavere på Bloombergs milliardærliste

  5. Buffetts pengebinge vokste til rekordhøye 1.089 milliarder