Avisene til Schibsted sliter

Mediegiganten Schibsted skal kutte kostnader med 500 millioner de neste to årene.

VOKSER PÅ NETT: Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal legger fredag morgen frem resultatet for april, mai og juni. Tallene viser at selskapet gjør det staidg sterkere på rubrikkannonser på nett.
Publisert:

Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i medieselskapet Schibsted varsler en ny runde med kostnadskutt for selskapets avishus.

I løpet av de to neste årene vil selskapet kutte kostnader med 500 millioner kroner.

- Tiltakene vil hovedsakelig bli gjennomført i de abonnementsbaserte mediehusene i Norge og Sverige, i tillegg til Spania, sier Ryssdal.

I Norge eier Schibsted fire store abonnementsaviser, henholdsvis Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen. I tillegg eier Schibsted løssalgsavisen VG.

Inntektene faller fra avisene

Schibsted, som fredag morgen la frem resultatet for andre kvartal, øker omsetningen, men nok en gang er selskapets satsinger på rubrikktjenester på nett som drar lasset.

Inntektene fra de norske avisene er på vei ned. De norske avisene har i mange år slitt med fallende opplag, men så langt har inntektene blitt opprettholdt gjennom prisøkninger.

AksjeLongname: SchibstedTicker: SCHMarked: OSEOrganiasonsnummber: 933739384TSID:Trade time: 2012-08-09 16:30:00Last: 186.1Close: 187.8Periode: 7days

Kvartalsresultatet viser at inntektene fra selskapets norske avishus falt med 2 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Kvartalsrapporten viser at selskapet selger stadig færre aviser. Opplaget for Norges største avis, Aftenposten, falt med 6.575 eksemplarer sammenlignet med andre kvartal i fjor. Opplaget til Norges mest leste avis, VG, falt i samme periode med 20.389 eksemplarer.

Kraftig vekst på nett

Selv om det er tungt for papiravisene, opplever Schibsted totalt sett en positiv utvikling. Kraftig vekst i inntektene fra nettbasert rubrikktjeneste som Finn.no løfter resultatet.

De siste årene har Schibsted satset på online rubrikktjenester i en rekke land utenfor Norge og Sverige. Særlig bra går selskapets satsing i Frankrike

- Inntektsveksten for Online rubrikk var 16 prosent i 2. kvartal. Jeg er spesielt godt fornøyd med den gode utviklingen for vårt franske rubrikknettsted Leboncoin.fr. Selv om nettstedet allerede er en stor suksess, er vi overbevist om at det har enda større potensial for inntekter i årene som kommer, sier Ryssdal.

De etablerte rubrikktjenestene, som Finn i Norge og Blocket i Sverige, leverer saftige driftsmarginer. Schibsted melder om en EBITDA-margin for rubrikkvirksomhet i «etablert fase» på 50 prosent.

Andre kvartal endte med et driftsresultat før nedskrivninger (EBITDA) på 596 millioner kroner. Det er 79 millioner kroner mindre enn i samme periode i fjor.

Bedre enn ventet

Andre kvartal endte med et driftsresultat før avskrivninger og nedskrivninger (EBITDA) på 596 millioner kroner. Det er 79 millioner kroner mindre enn i samme periode i fjor.

Resultat før skatt endte på 442 millioner kroner. Det er 106 millioner kroner svakere enn i samme periode i fjor, men samtidig bedre enn ventet. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 275 millioner kroner.

E24 er et heleid datterselskap i Schibsted-konsernet. Enkelte ansatte i E24 eier aksjer i Schibsted.

Publisert:

Her kan du lese mer om