Sevan-stans blir kostbar og langvarig

Reparasjon av Sevan Brasil er dårlige nyheter for riggselskapet.

KOSTBAR STANS: Sevan har tatt utblåsningsventilen fra riggen Sevan Brasil til overflaten, og vil sende denne til produsenten for reparasjon.

Sevan Marine
  • Even Landre
Publisert:,

Aksjen i riggselskapet Sevan Drilling sendes kraftig ned etter at selskapet mandag formiddag har servert aksjonærene dårlige nyheter.

For en uke siden varslet selskapet at de hadde fått problemer med boreriggen Sevan Brasil. Nå viser det seg at stansen blir langvarig.

I forbindelse med testing av utblåsningsventilen (BOP) på riggen, oppsto det problemer med kontrollsystemene til denne mekanismen. Nå er skadene kartlagt, og selskapet gjør det klart at reparasjonen av utstyret vil ta tid.

Sevan har tatt utblåsningsventilen til overflaten, og vil sende denne til produsenten for reparasjon.

- Vi anslår at tiden det vil ta med forsendelse, reparasjon og installasjon av utblåsningsventilen vil ta 5-6 uker fra i dag. Derfor vil riggen være i tilbake i operasjon med full dagrate først i midten av november, opplyser Sevan Drilling.

Dette er dårlig nytt for selskapet:

For riggen er i operasjon for Petrobras utenfor kysten av Brasil. Dagraten til riggen er på 400.000 dollar, eller 2,2 millioner kroner, så en stans på inntil syv uker kan gi Sevan Drilling et inntektstap på 111,2 millioner kroner.

Selskapet er nå i dialog med oppdragsgiver Petrobras om riggen kan brukes til alternative oppdrag som ikke krever bruk av utblåsningsventil.

Sevan Drilling-aksjen er ned 10,09 prosent til 5,17 kroner.

E24 har ikke oppnådd kontakt med ledelsen i Sevan Drilling mandag formiddag.

Her kan du lese mer om

  1. Sevan Drilling

Flere artikler

  1. Sevan Brasil må repareres

  2. Jubel for Sevan Drilling

  3. Full drift i Sevan Drilling

  4. Annonsørinnhold

  5. Vil hente én milliard:
    Børshandelen stoppet

  6. Sevan Drilling tapte 20 prosent av inntektene