Fagforeningsleder om Norwegian-kutt: – En trist nyhet

I oktober varslet Norwegian om kostnadskutt til 2 milliarder kroner. Nå skal flere ruter og seks baser legges ned for å levere positiv bunnlinje i 2019, ifølge analytiker. – En trist nyhet, sier nestsjef i Norwegian kabinforening. 

TRIST: Norwegian legger ned seks baser og kutter i ruter.

Foto: ERIK JOHANSEN NTB SCANPIX
  • Marius Lorentzen
  • Vetle Forsland (Bergens Tidende)
Publisert:,

Onsdag kommer det frem i en melding til E24 og noen andre medier at Norwegian legger ned flere ruter og seks av selskapets baser.

Først og fremst vil kuttene konsentrere seg om ruter mellom Spania og Nord-Europa. I tillegg skal baser i Spania, Italia, USA, Nederland og Thailand legges ned.

Det er et tiltak etter at Norwegian i oktober varslet at de hadde igangsatt et kostnadsprogram som skulle kutte minst to milliarder i kostnadsnivået fra 2019.

– Det er selvfølgelig en trist nyhet for våre kollegaer på de basene som rammes og vi føler naturligvis med dem, sier nestsjef i Norwegian kabinforening Trude Mathisen til E24.

Dialog om kutt er i gang

Nestsjef i Norwegian kabinforening Trude Mathisen.

Foto: Privat

Norwegian opplyser til E24 at det er for tidlig å si hvor mange ansatte som eventuelt kan bli sagt opp, og at det avhenger av hvor mange selskapet klarer å flytte og finne andre arbeidsoppgaver eller baser til.

– Foreløpig så har vi ikke fått så mange henvendelser fra våre medlemmer ettersom informasjonen nylig er lagt ut, sier Mathisen.

Videre henviser hun til uttalelser fra kommersiell direktør i Norwegian og sjef for Norwegian Air Resources, Helga Bollmann Leknes.

– Vi vil uttrykke vår takknemlighet til mannskapet på de påvirkede basene og deres harde arbeid og innsats. Vårt mål er å sikre at så få kolleger som mulig blir påvirket, sa hun i en uttalelse tidligere i dag.

Videre forteller hun at selskapet har kommunisert beslutningen til alle fagforeningene i selskapet og at en dialog med dem om hvordan kuttene skal gjennomføres er i gang.

Rigger selskapet for positiv bunnlinje

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs.

Foto: MARIUS LORENTZEN E24

Her kan du lese mer om

  1. Norwegian
  2. Luftfart

Flere artikler

  1. Her er rutene Norwegian kutter

  2. – Har kommet til et punkt der det må gjøres nødvendige justeringer

  3. Basenedleggelser kan gi fagforeningsutfordringer for Norwegian

  4. Annonsørinnhold

  5. Ryanair prøver å lokke Norwegian-pilotene tilbake

  6. Norwegian-sjefen fra karantene: – Vi trenger likviditetstiltak umiddelbart