Surfer på jobbtallbølge

Også europeiske børser er ventet opp på amerikanske jobbtallforventninger.

Forstatt stigning: Børsen steg godt i går, og er ventet å fortsette på ukens siste handelsdag
Publisert: Publisert:

- Vi tror Oslo Børs åpner opp 0,4 prosent i dag, til 430,8 poeng, skriver nettmegleren Netfonds i sin morgenrapport fredag.

I går steg Oslo Børs med 1,1 prosent, og endte på 429,06 poeng.

I dag er FTSE er ventet opp 0,3 prosent, tyske DAX opp 0,3 prosent, og franske CAC er noe laver med 0,1 prosent stigning, skriver Reuters.

Stiger på jobbtall

Det ventes at europeiske aksjer vil fortsette å stige fredag.

En stigning i europeiske aksjer vil reflektere gårsdagens utvikling på Wall Street og morgentimene på Asia-børsene fredag.

Stigningen er basert på forventninger om offisielle arbeidsmarkedstall fra USA, som man venter vil vise at verdens største økonomi er tilbake på rett spor.

Banken BNP Paribas hevet sin prognose for veksten i det amerikanske arbeidsmarkedet til 125.000 fra 75.000 jobber, sett i lys av av gårsdagens sterke arbeidstall fra ADP. Den viste en økning i sysselsetning i privat sektor på 157.000 nye jobber, mot forventede 68.000.

Ifølge Reuters forventer økonomer nå en økning på mellom 125.000 og 175.000 for dagens tall.

Asia-oppgang

- De asiatiske børsene endte i pluss i natt, dermed ble det tredje uke på rad med oppgang. Flere av indeksene er på de høyeste nivåene på flere måneder. Investorene er tydelig mindre bekymret for double-dip scenarios, skriver nettmegleren Netfonds i sin morgenrapport.

Asiatiske børser var også preget av forventninger om gode offisielle arbeidsmarkedstall, etter ADP-rapporten som ble framlagt i går.

LES OGSÅ: Jobbhopp i USA

Publisert:

Her kan du lese mer om