100% AVKASTNING PÅ TRE MND: Soros og Albright håver sammen inn 4,7 mrd

USAs tidligere utenriksminister kan si seg fornøyd med investeringen hun gjorde sammen med George Soros i mars. Nå selger de seg ned og håver inn 855 millioner dollar.

INVESTERER SAMMEN: USAs tidligere utenriksminister Madeleine Albright og investoren George Soros kan konstatere at deres felles investering i energisektoren har kastet av seg.
  • Magnus A. Koren
Publisert:

Selskapet til Madeleine Albright og George Soros får betalt til sammen 855 millioner dollar, eller 4,7 milliarder kroner, i form av kontanter og aksjer når britiske Horizon Acquisition Co kjøper seg opp i deres selskap APR Energy Ltd. Det melder Wall Street Journal mandag.

APR leverer midlertidige strømgeneratorer drevet på gass og diesel til fremvoksende markeder i Asia, Afrika og Latin-Amerika. Selskapet sikret også en kontrakt om strømforsyninger til japanske byer i etterkant av jordskjelvet.

Doblet siden mars

Ifølge Financial Times skal salgssummen bety at Albright og Soros, som kjøpte selskapet så sent som i mars, har doblet verdien av sin investering.

Selskapet, som nå blir en del av Horizon, får i og med kjøpet 275 millioner dollar i kontanter inn på balansen, penger som trolig vil gå til ytterligere ekspansjon, skriver Wall Street Journal. Investeringene skal gi selskapets flåte av generatorer kapasitet til å produsere inntil 714 megawatt.

Mens Horizon får 59 prosent av selskapet, blir Albright og Soros på sin side sittende igjen med henholdsvis 14 og 13 prosent av aksjene.

Kommer til Norge

Mens Madeleine Albright er mest kjent som amerikansk utenriksminister under president Bill Clinton, er investoren George Soros av Forbes regnet som verdens 35. rikeste.

Denne uken er 79-åringen Soros ventet å ankomme Oslo for å delta på regjeringens eierskapskonferanse i regi av Nærings- og handelsdepartementet.

Soros anses som en knallhard spekulant, ikke minst etter raidet han skal ha gjort mot det britiske pundet i 1992. Han har imidlertid også donert milliarder av dollar til demokratiforkjempere og bistandsarbeid.

Tidlig i mai kjøpte for øvrig Soros seg inn på eiersiden i det John Fredriksen-kontrollerte naturgasselskapet Golar LNG Partners.

Les også: Soros inn i Fredriksen-selskap

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Soros legger ned fondet sitt

  2. Facebook dumpet av innsiderne - falt under 20 dollar

  3. – Soros tapte milliarder etter Trump-seieren

  4. Reuters tabbet seg ut mednekrolog-blemme

  5. Soros puster nytt livi varemagasin