- SAS ikke så ille som fryktet

Men aksjen faller tungt etter kvartalsrapport.

BØRSLANDING: SAS-aksjen mister høyde på børs tirsdag. I formiddag presenterte den skandinaviske flykjempen kvartalstall.
Publisert:

Flyselskapet SAS faller på Oslo Børs etter å ha lagt frem rapporten for årets tre første måneder i formiddag.

Underskuddet i SAS endte på en halv milliard svenske kroner, som var noe bedre enn analytikerforventningene. Samtidig opprettholder konsernsjef Rickard Gustafson målet om et positivt helårsresultat i flykjempen.

- Ikke så ille som fryktet
Anaytiker Dan Jensen i Handelsbanken sier at resultatet i SAS ikke ble så ille som fryktet.

- Selskapet kom med positive signaler om bookinger i andre kvartal, og at antall forretningsreisende er økende, sier Jensen til Dow Jones Newswires.

- Men fortsatt gjenstår usikkerhet rundt helsårs-resultatet i SAS, og dette veier tungt inn på aksjen i dag, sier analytikeren.

SAS AB

Følg SAS på E24 BØRS

Drivstoffkostnadene var i første kvartal 42 prosent høyere enn i samme periode året tidligere, og utgjør en stor trussel mot inntjeningen i SAS, selv om selskapet har sikret prisene på 57 prosent av sitt forventede drivstofforbruk de neste 12 månedene.

Samtidig er det gjennom to runder innført drivstofftillegg på billettprisene.

Strategi
Det lavere enn ventede tapet i SAS kan i stor grad tilskrives innsparingsprogrammet Core SAS, som ble innført i mars 2009. Totalt skal programmet bidra med kostandsbesparelser på 7,8 milliarder svenske kroner, og planlegges å være fullført i løpet av 2011.

I dag ønsket ikke SAS` konsernsjef å utdype noe om strategiske grep når Core SAS går mot slutten.

- Jeg vil holde dette for meg selv til senere i år. Det er nokså intensivt arbeide med dette for øyeblikket, og vi prøver å innta et perspektiv mot vår virksomhet sett fra utsiden. Dette for å se hvordan vi, basert på markedsforholdene, kan endre enkelte retninger, sier Gustafson.

SAS-aksjen faller 4,32 prosent til 17,70 kroner.

LES OGSÅ:

Publisert:

Her kan du lese mer om