Skuffet reder i utforbakke på Oslo Børs

Stolt-Nielsen faller tilbake etter kvartalsrapport, mens Oslo Børs stiger i påvente av flere viktige hendelser.

SPENNENDE DAG: Det er flere i hendelser i dag som kan sørge for utslag på Oslo Børs.

Jostein Nissen-Meyer
  • Jostein Nissen-Meyer
Publisert:

Oslo Børs åpner opp torsdag, en dag som vil bli preget av flere viktige makrohendelser som kan gi seg utslag på børsene globalt.

Hovedindeksen er etter kort tids handel opp 0,4 prosent til 625,0 poeng.

Oljeprisen tikker litt ned i morgentimene og Brentoljen omsettes for 110,87 dollar fatet - ned 12 cent. Børslokomotivet Statoil er opp 0,4 prosent.

Det er i hovedsak Telenor, Yara og Hydro som sørger for å gi børsløft i dag da tungvekterne stiger respektive 0,7, 0,9 og 0,7 prosent fra start.
- Skuffet over utviklingen

Ellers på selskapsfronten har rederiet Stolt-Nielsen lagt frem sin rapport for sitt regnskapsmessige andre kvartal i dag, det strekker seg fra mars til mai.

Konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen er mindre fornøyd med selskapets utvikling i kvartalet.

- Stolt-Nielsens resultater i andre kvartal var svakere enn hva vi forventet. Driftsresultatet for Stolt Tankers, som typisk styrker seg i andre kvartal, var ned. Stolthaven sitt resultat var også svakt, med stigende driftskostnader, og lavere kapasitetsutnyttelse på våre terminaler i Houston, New Orleans og Santos tynget resultatet, sier Stolt-Nielsen i en kommentar i selskapets kvartalsrapport.

Selskapet fikk et et resultat før skatt på 34 millioner dollar av inntekter på 543 millioner dollar. I første kvartal hadde Stolt-Nielsen et resultat før skatt på 23 millioner dollar av inntekter på 517 millioner dollar.

Aksjen svekker seg 1,6 prosent fra start.

Sterkere fra PGS

I forkant av børsåpning kom seismikkselskapet Petroleum Geo-Services med en flåteoppdatering for andre kvartal.

Selskapet kan meldte om en flåteutnyttelse på 85 prosent i andre kvartal, en markert forbedring fra fjoråret da utnyttelsen lå på 76 prosent.

48 prosent gikk på kontraktseismikk i kvartalet, mens 37 prosent gikk på multiklientseismikk. I fjor lå forholdet på 50 prosent kontrakt og 26 prosent på multiklient.

Selskapet legger for øvrig frem sin rapport for andre kvartal torsdag 24. juli.

PGS løfter seg 0,6 prosent.

Makroskred

Dagens viktigste begivenhet på makrofronten blir først og fremst de månedlige amerikanske sysselsettingstallene som legges frem klokken 14.30.

Disse legges vanligvis frem den første fredagen i måneden, men da det i morgen er den amerikanske uavhengighetsdagen og børsene holder stengt, skyves tallene frem til i dag.

Det ventes en sysselsettingsvekst i USA på 214.000 personer i juni, etter en vekst på 217.000 i mai. Arbeidsledighetsraten ventes å holde seg uendret på 6,3 prosent.

Også den viktige ISM-innkjøpssjefsindeksen for industrien i USA legges frem i dag, denne ventes å ha holdt seg noenlunde i ro på 56,2, ned fra 56,3 i mai.

Som om ikke det var nok kommer også de ukentlige tallene for personer som søker arbeidsledighetstrygd for første gang, samt tall for den amerikanske handelsbalansen.

Det er også rentemøte i Den europeiske sentralbanken (ESB) i dag. Her ventes det ingen endringer etter at sentralbanken kuttet refirenten til 0,15 prosent på møtet i juni og samtidig satte innskuddsrenten til -0,1 prosent.

- På dagens møte er det ikke ventet at ESB kommer med ytterligere tiltak. På det forrige møtet varslet imidlertid ESB at den trolig ville starte opp et program for kjøp av ABSer (Asset Backed Securities), men at den ennå ikke var helt rede. På dagens pressekonferanse vil Draghi trolig få mange spørsmål om nettopp dette programmet, skriver DNB Markets i sin morgenrapport.

Her kan du lese mer om

  1. Stolt-Nielsen

Flere artikler

  1. -Resultatene var svakere enn hva vi forventet

  2. Stolt-Nielsen mer enn dobler bunnlinjen

  3. «Tyvstarter» resultatsesongen med overraskelse

  4. Annonsørinnhold

  5. Nedtur for PGS på sterk børs

  6. Stolt-Nielsen: Ingen tegn til bedring i nær fremtid