Selvaag solgte boliger for 1,54 milliarder mindre enn i 2021

Tall for fjerde kvartal viser at Selvaag Bolig solgte betydelig færre boliger sammenlignet med 2021

Illustrasjonsbilde fra Bjølsen i Oslo.
Publisert:

– Salget var godt i starten på året, men markedet ble gradvis mer utfordrende ut over året på grunn av økte levekostnader og høyere rente. Salget har likevel vært tilfredsstillende for året samlet og godt dersom vi tar markedsforholdene med i betraktningen, sier administrerende direktør Sverre Molvik i en melding.

Selvaag Bolig solgte 49 boliger for til sammen 255 millioner kroner i løpet av fjerde kvartal. Til sammenligning ble det solgt 306 boliger for 1,4 milliarder boliger i fjerde kvartal 2021.

Totalt for året solgte selskapet 561 boliger til en samlet verdi på 2,96 milliarder kroner. Det er vesentlig færre enn i 2021 hvor Selvaag solgte 907 boliger for totalt 4,5 milliarder kroner.

– Vi tror markedet vil snu i løpet av første halvår 2023. Bakgrunnen er at det bygges for få boliger i Stor-Oslo til å kunne møte befolkningsveksten, at rentetoppen nås og at byggekostnadene er fallende. I tillegg vil endringene i boliglånsforskriften gjøre det enklere for flere å få boliglån, sier Molvik.

Boligpristall

Senere i dag kommer OBOS med boligpristall for desember som kan gi en pekepinn på hvordan det går med boligprisutviklingen her til lands, og særlig i Oslo. Tett etterfulgt av Eiendom Norge som kommer med sine boligpristall på onsdag.

– Det er all grunn til å tro at boligprisene har falt videre i desember. Vårt anslag er en sesongjustert nedgang på 1,0 prosent fra måneden før. Det er først og fremst den markerte renteoppgangen som har ført til det negative omslaget i prisene, sa sjeføkonom Kjersti Haugland i DNB Markets til E24 søndag.

En tidligere versjon av denne artikkelen hadde tittelen Selvaag solgte boliger for 1,54 milliarder mindre enn i fjor. Ettersom vi er i 2023, er dette feil. Det riktige er at Selvaag solgte boliger for 1,54 milliarder mindre i 2022 enn i 2021. Feilen er rettet klokken 07.27, 2. januar 2023.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om