Nel og Autostore steg kraftig på Oslo Børs etter tallslipp

Hydrogenselskapet Nel og robotlagerselskapet Autostore endte som børsvinnere etter å ha lagt frem kvartalsresultater. Norske Skog falt på sin side etter tallslipp og sjefsbytte.

Publisert:

Saken oppdateres gjennom handelsdagen.

Dagen begynte svakt ned for Hovedindeksen, men stemningen tok seg opp jevnt og trutt utover formiddagen. Ved 11-tiden var indeksen opp én prosent.

Hovedindeksen endte til slutt opp 0,69 prosent.

Listen over selskapene på Børsen som har lagt frem kvartalsresultater i morgentimene er lang, og inkluderer tungvektere som Aker BP, DNB, Kongsberg Gruppen og Autostore.

Få med deg alt av markedsnyheter gjennom dagen i Aksjelive.

Les på E24+

Nel-resultatet var bra, men kanskje ikke så bra

Nel og Autostore er blant de klare børsvinnerne etter å ha sluppet tall, og noen av de mest omsatte aksjene.

Av andre aksjer gikk det også bra med programvareselskapet Contextvision (opp 4,82) Vistin Pharma (opp 5,29 prosent) og It-selskapet Atea (opp 7,97 prosent) etter deres tallslipp.

På motsatt side er Norske Skog blant taperne, etter både sjefsbytte, tallslipp og skredskader på en fabrikk (ned 12,04). PGS falt også 0,85 prosent, etter at kvartalsresultatene viste seismikkselskapet tapte 54 millioner dollar.

Oljeprisen falt onsdag ettermiddag, og svekket seg videre etter at Oslo Børs stengte. Torsdag har oljeprisen holdt seg relativt stabil.

Nordsjøolje (brent spot) handles for 78,11 dollar fatet i skrivende stund. Det er rundt en dollar lavere enn da Børsen stengte.

Nel skjøt opp

Hydrogenselskapet Nel fortsetter å tape penger, men underskuddet i første kvartal var mindre enn analytikerne ventet på forhånd.

Resultatet før skatt ble minus 194 millioner kroner, mens analytikerne hadde ventet et underskudd før skatt på 276 millioner kroner.

Samtidig kom ordreinngangen på 580 millioner kroner, sterkt opp fra 283 millioner kroner samme periode i 2022.

Nel-aksjen steg 16,96 prosent

Autostore ble dagens børsvinner

Robotlagerselskapet Autostore gjør det bra på Børsen etter sitt tallslipp, på tross av at inntekter og overskudd kom inn under analytikernes forventninger. Ordreinngangen på 164 millioner dollar var samtidig bedre enn ventet.

Autostore-aksjen steg 21,48 prosent, og ble dagens børsvinner.

Omsetningen endte på 149,2 millioner dollar i første kvartal. Det er opp fra 123 millioner dollar på samme tid i fjor, men under forventningen om inntekter på 161,8 millioner dollar.

Resultatet før skatt ble 25,6 millioner dollar, mot 28,2 millioner dollar i samme periode i 2022 og en forventning om et resultat på 43,9 millioner.

Mye omsatte aksjer

Norsk Hydro har ikke lagt frem kvartalsrapport, men er blant de mest omsatte aksjene på Børsen med en oppgang på over én prosent. Torsdag ble det kjent at råvaregiganten Glencore kjøper 30 prosent av det brasilianske aluminaraffineriet Hydro Alunorte.

Olje- og gasselskapet Equinor er dagens mest omsatte aksje (falt 1,07 prosent) etter en analytikeroppdatering som øyner et resultatfall for selskapet i første kvartal. Kvartalsrapporten legges frem 4. mai.

Norske Skog falt etter sjefsbytte

Sven Ombudstvedt går av som konsernsjef i papirprodusenten Norske Skog, opplyste selskapet i forbindelse med at kvartalsrapporten ble sluppet.

Norske Skog-aksjen falt 12,04 prosent

– Norske Skog har fått en ny hovedaksjonær og styreleder, og han har gjort sin vurdering. Det endte med at han har bedt meg om å tre til side, sier Ombudstvedt til Finansavisen.

Omsetningen i første kvartal kom på 3,32 milliarder kroner, ned fra 3,59 milliarder kroner i samme periode i fjor. Resultatet før skatt var på minus 148 millioner kroner, ned fra et overskudd på 593 millioner kroner i fjor.

Selskapets papirfabrikk i Halden ble også rammet av jordskred natt til torsdag. Det vil føre til en lengre produksjonsstans for den ene av de to maskinene ved fabrikken, PM6.

Kraftig hopp i DNBs renteinntekter

Storbanken DNB dro inn rekordhøye 14,6 milliarder i netto renteinntekter i første kvartal.

Overskuddet gjorde også et solid hopp i kvartalet. Resultatet før skatt økte til 13,6 milliarder kroner, opp fra 9,9 milliarder kroner i første kvartal i fjor.

Både renteinntektene og overskuddet var høyere enn det analytikerne hadde ventet.

DNB-aksjen falt 0,59 prosent.

Aker BP tjente mindre enn ventet

Det Kjell Inge Røkke-dominerte olje- og gasselskapet Aker BP leverte et resultat før skatt på 1,82 milliarder dollar i første kvartal 2023. Det tilsvarer et overskudd på rundt 19,3 milliarder norske kroner med dagens valutakurs.

Inntektene endte samtidig på 3,31 milliarder dollar. Resultatet etter skatt kom inn på 187 millioner dollar.

Overskuddet var svakere enn ventet, mens omsetningen var omtrent som analytikerne hadde trodd på forhånd.

Aker BP-aksjen steg 0,61 prosent.

Kraftig økning i ordreinngang for Kongsberg Gruppen

Selskapet fortsatte den oppadgående trenden når det torsdag la frem fasit for første kvartal.

Forsvars- og teknologikonsernet leverer et driftsresultat før renter, skatt og nedskrivninger (EBITDA) på 1,4 milliarder norske kroner. Resultatet er opp 14,9 prosent fra samme kvartal året før, da det landet på 829 millioner kroner.

Ordreinngangen i kvartalet ble over 12 milliarder kroner. Det er over 4,5 milliarder mer enn i fjor, da tilsvarende tall var 7,5 milliarder.

Publisert:

Her kan du lese mer om