GNP Energy-aksjonærer vil ha nytt styre og ta selskapet av børs

Det innkalles til ekstraordinær generalforsamling i selskapet etter krav fra aksjonærer. Styret sier de ikke vet hva den nye eiergrupperingen vil, samtidig som det har kommet et varsel om bud.

Publisert:

Fredag kveld har det ramlet inn børsmeldinger fra strømselskapet GNP Energy.

Nå er det klart at en ny eiergruppering i selskapet har fremsatt krav om å innkalle til en ekstraordinær generalforsamling.

Her skal man blant annet foreslå å stryke selskapets aksjer, i tillegg til at det foreslås å velge nytt styre. Kravet kommer fra aksjonærer som i dag «kontrollerer mer enn 60 prosent av aksjene» i selskapet, heter det i innkallingen.

«Styret har ikke vært involvert i etableringen av den nye eiergruppen i selskapet, og har heller ingen kunnskap om hvilken hovedstrategi som er påtenkt for selskapet», skriver styret i innkallingen til den ekstraordinære generalforsamlingen.

I forbindelse med forslaget om å stryke selskapet kommer det frem at de «nevnte eierne», som i dag kontrollerer mer enn 60 prosent av aksjene, «vil komme til å eie ca. 96 prosent av aksjene når generalforsamlingen avholdes».

Les på E24+

Strømsjokket: Grepene som virkelig betyr noe – uten at det koster en krone

Budvarsel

I forbindelse med at selskapet foreslås tas av børs, kommer det også et budvarsel.

«I den forbindelse er det varslet at Margus Holding og/eller Stockholms Elbolag AB vil fremsette tilbud til resterende minoritetsaksjonærer om kjøp av deres aksjer», heter det i meldingen.

Aksjonærer som velger å selge aksjene vil få et vederlag på 18 kroner per aksje, noe som er under sluttkursen fredag på 20,10 kroner.

Dette vil «gi aksjonærene mulighet til å realisere sine aksjer før selskapet eventuelt strykes fra Euronext Growth Oslo», står det videre.

Konsernsjef Gisle Sveva i GNP Energy har ikke besvart E24s henvendelse. Til Dagens Næringsliv sier han at dette handler om to ting, at man ønsker å ta selskapet av børs og velge et nytt styre.

– Det er ventet at det blir gjort endringer i eiersammensetningen, sier Sveva til avisen.

Gründer solgte aksjer

Like før meldingen om at aksjonærene vil ta selskapet av børs ble det også sendt ut en beskjed om at gründer og tidligere styreleder Glenn Nøstdahl, gjennom selskapene GN Power Holding og GN Power Invest har solgt seg ned til en samlet eierandel under 50 prosent.

Aksjonærlister viser at Nøstdahl tidligere denne uken eide i overkant av 58 prosent av aksjene i selskapet, gjennom sine to selskaper. Det er ikke kjent hvor mye han nå har solgt av selskapet.

Sveva forteller til DN at Nøstdahl fortsatt vil være største aksjonær i selskapet.

Nøstdahl trakk seg fra styret i starten av september etter å ha sittet der siden oktober året før.

Publisert:

Her kan du lese mer om