Byggma har fått bud på eiendommer til en verdi av 870 millioner

En «anerkjent norsk eiendomsaktør» vil kjøpe fire eiendommer av Byggma. Aksjekursen hopper kraftig på Børsen.

Byggma-sjef Geir Drangsland.
Publisert:

Byggevareleverandøren, som for knappe to uker siden opplyste markedet at det har etablert en eiendomsdivisjon, melder onsdag at fire av fem av eiendommene i avdelingen nå er i spill.

Selskapet har mottatt bud på 870 millioner kroner på de fire eiendommene fra en «anerkjent norsk eiendomsaktør».

De eiendommene det er mottatt bud på er Birkeland Eiendom AS, Masonite Fastighet AB, Huntonit Eiendom AS og Forestia Eiendom AS, der de to sistnevnte er under etablering.

Kursen stiger

De årlige leieinntektene på de fire eiendommene er 46 millioner kroner per år. Bokført verdi av eiendommene er på rundt 300 millioner.

Styret i Byggma vil behandle budet senest 14. juni 2021. Budet har forbehold om blant annet finansiell, teknisk og juridisk gjennomgang («due diligence»).

Aksjekursen til Byggma hoppet så kraftig etter meldingen om budet at den automatiske handelsstansen slo inn. Da var kursen opp 9,05 prosent for dagen.

Etter at handelen startet igjen er aksjekursen opp 9,55 prosent til 43,6 kroner.

Coronavinner

Etter en dobling av aksjekursen i 2020, godt hjulpet av hjemmesittende og oppussingsivrige nordmenn, har aksjen steget videre 132 prosent så langt i år.

Tidligere denne uken meldte Byggma at Byggma-sjef Geir Drangsland vurderer å selge aksjer for 1,3 milliarder kroner etter kursrallyet.

Byggma leverte en omsetning på 560 millioner i første kvartal, en vekst på fem prosent fra samme periode i fjor.

Samtidig ble resultatet før skatt mer enn doblet til 53,6 millioner.

Publisert:

Her kan du lese mer om