Aksjonærer saksøker Golar LNG etter kursras

Golar-investorer mener selskapet burde informert om at en toppsjef var involvert i en korrupsjonssak som sendte aksjekursen rett ned.

EIER: Tor Olav Trøim eier selskapet som blir stevnet i New York.
Publisert: Publisert:

Aksjonærer har tatt rettslige skritt mot Tor Olav Trøims Golar LNG. De mener selskapet har villedet investorene ved å unnlate å opplyse om korrupsjonsanklagene mot Hygo-sjef Eduardo Antonello, skriver Trade Winds ifølge Finansavisen.

Hygo Energy Transition er en del av Golar, og skulle etter planen børsnoteres i USA som et eget selskap. De planene er nå satt på vent.

Aksjen halvert i verdi

Aksjonærer i Golar har levert en stevning til en føderal domstol i New York på grunn av det kraftige kursfallet etter at det ble kjent at Antonello var involvert i en korrupsjonssak.

Massesøksmålet gjelder investorer som kjøpte aksjer i Golar mellom 30. april og 24. september.

24. september falt aksjen over 32 prosent i løpet av dagen på Nasdaq-indeksen.

Mandag denne uken falt aksjen videre nesten 11 prosent til 6 dollar per aksje. Det er rundt halvparten av aksjekursen for en uke siden.

Skal ha mottatt bestikkelser

Antonello er partner i Magni Partners, som Trøim eier. Han har sittet i lederstillinger i Golar og Hygo Energy Transition.

Antonello er mistenkt for korrupsjon og hvitvasking i Brasil, noe som skal ha skjedd mens han var konserndirektør for det John Fredriksen-dominerte Seadrill.

Antonello skal ha mottatt fire millioner dollar i bestikkelser. Statsadvokaten i Brasil sier at de har frosset bankkontoene hans, skriver Dagens Næringsliv.

Han ville ikke kommentere saken til avisen forrige uke fordi det er en pågående etterforskning.

Golar skrev i en oppdatering 24. september at selskapet er klar over anklagene mot Hygo-sjefen. Selskapet skriver at de påståtte hendelsene skjedde før lederstillingen, og at det ikke påvirker hans arbeid i Hygo, men at Golar skulle gå gjennom saken.

Golar meldte om utskillingen av Hygo 17. septemberAntonello ble konserndirektør i Seadrill i 2012
Les også

Les også: Brasiliansk politi med ransakelsesordre mot Seadrill-datter

Publisert:
Gå til e24.no