Musk vil slippe resultatpresentasjoner: – Har ikke tid

Tesla-sjef Elon Musk varsler at han kan ha presentert sin siste kvartalsrapport. Fremover vil Musk fokusere mer på jobben, sier han. Samtidig kan elbilprodusenten notere seg for doblet omsetning og et resultat i milliardklassen.

EXIT: Det kan bli lenge til neste gang aksjonærene får se Elon Musk presentere kvartalsrapporter, hevder milliardæren selv.
Publisert: Publisert:

Det kan bli lenge til neste gang Tesla-aksjonærene får se Elon Musk presentere kvartalsrapporter.

Under tirsdagens presentasjon uttalte milliardæren at han bare blir å se under slike presentasjoner «dersom han har noe viktig å meddele», skriver Bloomberg.

Tesla-sjefen fortalte imidlertid at han fortsatt blir å se under den årlige generalforsamlingen.

Vil prioritere jobben

På spørsmål om hvorvidt han fortsatt vil gjennomføre intervjuer med profiler på YouTube svarte Musk at «det er begrenset med tid».

– Hvis jeg gjør slike intervjuer får jeg ikke tid til annet arbeid, fortsatte Tesla-sjefen.

Musk har i årevis vært en sentral figur under selskapets presentasjoner, og har overrasket med tidvis svært friske uttalelser.

Under presentasjonen av regnskapstallene for fjorårets første kvartal beskrev toppsjefen myndighetenes ordre om å holde seg hjemme som «fascistiske», og uttalte at coronatiltakene var i strid med grunnloven, ifølge CNBC.

I 2018 fyrte Musk løs mot flere analytikere og kalte spørsmålene deres for «kjedelige og hjernedøde», meldte BBC.

– Vi går over til YouTube, disse spørsmålene tar livet av meg, sa milliardæren på direkten.

Den ferske rapporten for andre kvartal var imidlertid lystig. Toppsjef og gründer Elon Musk kunne tirsdag melde at Tesla for første gang kan bokføre et overskudd på over én milliard dollar.

Totalt endte selskapet med et nettoresultat på 10,12 milliarder norske kroner, omregnet etter dagens valutakurser.

Til tross for at aksjen er opp det siste året med 136,1 prosent, så er den ned med over 6,81 prosent siden nyttår.

Doblet omsetningen

Samtidig hadde elbilgiganten en omsetning på 12 milliarder dollar de siste tre månedene, snaut 107 milliarder norske kroner. På årsbasis økte omsetningen med 98 prosent.

Tesla skrev i kvartalsrapporten sin at de ser robust etterspørsel etter bilene deres og at de har klart å levere så mye de kunne med de bildelene de hadde tilgjengelig. De skriver de merket den globale mangelen på datachips, men at de til tross for dette klarte å øke produksjonen sin.

Selskapet presenterer tallene for tredje kvartal i oktober, men det kan altså bli uten Elon Musk.

Les også

Elon Musk åpner for bitcoin-betaling igjen

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om