Krever 3 millioner i ubetalt lønn fra børsmygg

Lavo.tv-gründer Tom Roger Sokki mener hans tidligere arbeidsgiver skylder ham lønn og feriepenger. Selskapet mener han forfalsket en styreprotokoll.

Brun, Thomas / NTB scanpix
  • David Bach
Publisert: Publisert:

Sokki ga seg i TV-appselskapet Lavo.tv i mars, ifølge Bergensavisen fordi det ble klart for ham at styret ønsket å samarbeide videre med «dødsspirallån-fondet» Alpha Blue Ocean.

Sluttårsaken ønsker han ikke å kommentere nå, sier Lavo-gründeren til E24.

Neste uke møter imidlertid Sokki sitt tidligere styre i Oslo tingrett, hvor stridens kjerne er manglende utbetalt lønn.

Ifølge partenes sluttinnlegg til retten hadde Sokki en årslønn på 2 millioner kroner, som han ikke har fått i avtalt etterlønn. Dessuten lot han to månedbetalinger i slutten av 2017 stå ubetalt som følge av selskapets økonomiske situasjon på tidspunktet.

Han mottok heller ikke lønn mellom desember 2018 og februar 2019, ifølge sluttinnlegget, og krever nå også disse månedslønningene utbetalt.

Til slutt mener Sokki at han ikke har mottatt feriepenger de tre siste årene.

Det totale kravet skriver seg oppad begrenset til rett i overkant av 3 millioner kroner, inkludert advokatutgifter.

Les også

Gründer Tom Roger Sokki går til sak mot Lavo.tv

Hevder Sokki forfalsket styreprotokoll

Styret i Lavo.tv mener på sin side at Sokkis beregninger begrunnes i en ugyldig arbeidsavtale. I sitt sluttinnlegg til retten skriver styret at de i januar 2017 vedtok å gi Sokki en lønnsøkning fra 750.000 kroner til 1,1 millioner, betinget av at selskapet fikk innvilget lån fra Innovasjon Norge.

Det fikk selskapet aldri innvilget, og betingelsene inntraff derfor heller aldri, anfører de.

Videre mener styret at Sokki har «konstruert en fortelling» om at daværende styreleder Roger Sedal hadde fått fullmakt av styret til å forhandle fritt med Sokki om arbeidsavtalen, og at de to ble enige om en årslønn på 2 millioner.

Dette ble ført inn i styreprotokollen av Sokki i etterkant, selv om han aldri var til stede, og fremkommer ikke av de to første utkastene til protokollen, mener styret.

«Styret ga aldri en slik fullmakt til Sedal. Det ble aldri gjennomført noen forhandlinger mellom Sokki og Sedal», heter det i styrets sluttinnlegg.

Les også

Andreas (22) krever børsmygg for 210.000 kroner i ubetalt lønn: – Har vært jævlig vanskelig

De viser også til at de manglende utbetalingene fra slutten av 2017 kun skulle utbetales dersom den økonomiske situasjonen tillot det, og slår fast at denne betingelsen ikke er oppfylt.

Etter det aktuelle styremøtet, som fant sted 26. januar 2017, skal Sokki ifølge styret ha kontaktet advokatselskapet SANDS for å få et utkast til standard arbeidsavtale, som han skulle kryssjekke med sin egen. I stedet brukte han denne standardavtalen til å fylle inn sine egne lønnsvilkår, ifølge styret.

Lavo mener dermed at arbeidsavtalen er ugyldig, at innholdet er ugyldig og at den er helt eller delvis urimelig etter avtaleloven.

I tillegg kommer de med et motsøksmål, hvor styret krever at Sokki betaler tilbake 2,3 millioner kroner i erstatning, fordi de mener han har fått for mye utbetalt i lønn og feriepenger, i tillegg til arbeidsgiveravgift av beløpet.

Begjærte Lavo konkurs

Børsmyggen har lenge vært på randen av konkurs med en tapt egenkapital, men klarte i fjor vår så vidt å redde seg med en ny konvertibel millionavtale fra fondet som saksøkte dem måneder tidligere.

Sokki er heller ikke den første som krever manglende lønn av Lavo. I juni i fjor skrev E24 om Andreas Ekeland, som hadde jobbet som redaktør for det Merkur Market-noterte selskapet, og som begjærte selskapet konkurs for manglende utbetaling av lønn for en periode på et halvt års tid.

– Situasjonen har vært jævlig vanskelig, sa Andreas Ekeland den gangen.

Senere på sommeren meldte Lavo i en børsmelding at Ekeland hadde fått betalt for jobben han hadde gjort.

Tom Roger Sokki ønsker ikke å kommentere saken overfor E24.

Advokatfullmektig Håvard Nybakk Vang i Hjort Advokatfirma, som representerer Sokki, sier de vil prosedere saken i retten, og at de ikke ønsker å si noe mer enn det som fremkommer av sluttinnlegget.

Advokat Bernt Olav Thorsheim i DLA Piper, som representerer Lavo-styret, har så langt ikke kommet med en kommentar til saken.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Lavo.tv
  2. Alpha Blue Ocean
  3. Oslo tingrett
  4. Lønn

Flere artikler

  1. Krevde 3 mill. av børsmygg – får 635.000 i etterlønn

  2. Enklere Liv skyldte på coronaviruset, men butikksjefer mener det var en planlagt konkurs

  3. Apples Tim Cook tjente nær 100 millioner mindre i fjor

  4. AUF-Ina lei av økt lønnsgap: Vil bremse toppsjefers lønnsgalopp

  5. Equinor-styreleder vil fjerne retningslinjer for lederlønn