Norwegian er Nordnet-kundenes favorittaksje i 2019

Norwegian er årets mest populære aksje målt i antall investorer, ifølge Nordnet. Men også sol- og biotekaksjer havner høyt på listen.

Gorm Kallestad / NTB scanpix
 • André Haugen
Publisert:

– Norwegian troner på topp over de mest eide aksjene i 2019. Med 10.818 private investorer, kan man trygt si at selskapet er en folkefavoritt, skriver Nordnets investeringsøkonom Mads Johannesen i en melding.

Nettmegleren har samlet data hver eneste måned gjennom året over de mest populære aksjene målt i antall investorer.

– Selv med et år som har vært preget av store operasjonelle utfordringer, flere emisjoner og ledelsesbytter ser vi at våre kunder fortsatt har klokkertro på at Jacob Schram skal få Norwegian til å bli et stabilt lønnsomt selskap, fortsetter investeringsøkonomen.

Les på E24+

Les mer: (+) Investtech: Aksjene som kan bli kursvinnere i 2020

Nel-interessen i været

Nel er en solid nummer to på listen, med 10.343 private investorer. Hydrogenselskapets aksje er også den mest nettokjøpte, med et totalt nettokjøp på 1 milliard kroner i år.

– Med 90 prosents kursstigning i år, har Nel vært et eventyr å eie i 2019. Vi ser også at det er flere kunder som har strømmet til selskapet i 2019, og per i dag er det over 10.000 private sparere som er investert i Nel aksjen. Dette er en økning på 66 prosent fra 2018, noe som må sies å være imponerende, skriver Johannesen.

På tredje og fjerde plass kommer de tunge børskjempene Equinor og Norsk Hydro. Men solceller og biotek omtales som nye favoritter.

Rec og Nordic Nanovector blant favorittene

Rec Sillicon har falt 55 prosent på Børsen i år, men det har vært spesielt stort fokus på aksjen i desember, etter at hovedeier Jens Ulltveit-Moe bestemte seg for å selge sin aksjepost til Kjell Inge Røkkes Aker.

– Med så mye oppmerksomhet som denne transaksjonen fikk, er det naturlig at mange kunder strømmer til. Jeg tror våre kunder anser Aker som en kapitalsterk eier som har finansielle muskler til å enten drive selskapet videre, eller så jobbes det for en alternativ plan for selskapet fremover, skriver Johannesen.

Les på E24+

Les børskommentar: (+) Aker har nok større ambisjoner enn en kjapp kursgevinst med Rec Silicon

Den sjette mest populære aksjen var Nordic Nanovector. Aksjen har falt over 36 prosent i år, men har steget 28,6 prosent den siste måneden.

– Vi så at flere biotek aksjer startet nyttårsrallyet allerede tidlig i desember og flere av selskapene tidoblet omsetningen sin i løpet av måneden. Med så stor interesse for sektoren ser vi at Nordic Nanovector er det selskapet våre kunder har mest tro på, skriver Johannesen.

Les på E24+

Les mer: (+) Dette er Norges viktigste biotek-investorer

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Norwegian
 2. Oslo Børs
 3. Nordnet
 4. Mads Johannesen
 5. Nel
 6. Nordic Nanovector
 7. Equinor

Flere artikler

 1. Nordnet: Private investorer solgte unna Nel og Tesla i mars

 2. Antallet private eiere mer enn doblet: Nordmenn flokket til Norwegian i første kvartal

 3. Småinvestorer mangedobler handelen i helseraketter på Børsen

 4. Betalt innhold

  Tyskere hamstrer grønne aksjer i Norge – dette er favorittene

 5. Vaksinenytt sender småsparerne inn i farmasiaksjer