Wall Street venter på Bernanke

Wall Street er svakt opp dagen etter kursfesten.

Publisert:

Wall Street har løftet seg godt over nullpunktet onsdag, etter at de amerikanske markedene la bak seg en av tidenes største oppganger tirsdag.

Wall Street har allerede priset inn et ventet kutt på et halvt prosentpoeng på rentemøtet til Den amerikanske sentralbanken Fed onsdag kveld.

De ledende indeksene var fallende ved åpning, men har siden svingt oppover; Dow Jones er klokken 15.28 opp 0,8 prosent. Teknologitunge Nasdaq er opp 0,3 prosent, mens S&P 500 er opp 0,1 prosent.

Følg markedet minutt for minutt med E24 Børs

Storkutt kan komme

Meglerbordet i Goldman Sachs sier i en ny rapport at det også er mulig at sentralbanksjef Ben Bernanke vil kutte renten med hele 0,75 prosentpoeng.

- Hovedargumentet for et større kutt er at den finansielle tilstanden siden møtet 16. september har strammet seg kraftig, faktisk det meste siden 1981, skriver Goldman Sachs i en oppdatert analyse ifølge Marketwatch.

Kraftig opp tirsdag

Etter en traurig ukestart benyttet Wall Street tirsdagen til å gjøre et kraftig comeback.

De rekordlave aksjeprisene lokket investorene ut på markedet igjen, og den industritunge Dow Jones-indeksen klatret 10,9 prosent.

Dermed landet indeksen på 9.065,44 poeng, nesten 900 poeng høyere enn ved handlestart. Dette er den nest største poengøkningen noensinne, ifølge Marketwatch.

Flere E24-nyheter

Publisert:

Her kan du lese mer om