Knallvekst hemmes av aksjetap

Sprebank 1 Midt-Norge gjør det bedre med lånevirkosmheten, men som investor gjør den det dårligere.

GÅR TREGT: Med eiendomssalg i Trondheim.

Kallestad, Gorm
  • E24
Publisert:,

Overskuddet etter skatt i første halvår falt fra 440 millioner kroner til 244 millioner kroner. Resultatsvekkelsen kommer som følge av kurstap på verdipapirer og lavere resultatbidrag fra SpareBank 1 Gruppen, skriver Sparebanken SMN

OSE

MING

i en børsmelding.

Ifølge meldingen ble bankdriften styrket med 56 millioner kroner i første halvår - etter at selskapet blant annet overtok som Trondheim kommunes hovedbankforbindelse. Banken melder også om fortsatt lave tap.

"SpareBank 1 SMN har styrket sin nr 1-posisjon i hele regionen med en netto tilvekst av kunder og en utlånsøkning som er høyere enn den generelle kredittveksten i perioden. Samlede innskudd økte med 10,1 prosent til 35,8 milliarder kroner. Innskuddsveksten i privatmarkedet var på 8,8 prosent og i bedriftsmarkedet på 11,5 prosent," skriver selskapet i børsmeldingen.

Oljeselskap trekker ned

På tross av den sterke bankdriften, svekkes altså bankens resultat med 196 millioner kroner. En betydelig del av dette skyldes kurstap i Adresseavisen og det Norske Oljeselskap.

"Et svakere finansmarked har bidratt til redusert avkastning på finansielle investeringer med 172 millioner kroner samt gitt lavere resultatbidrag fra SpareBank 1 Gruppen med 66 millioner kroner. Svakere finansavkastning skyldes i stor grad urealiserte kurstap på aksjer i Adresseavisen og Det norske oljeselskap," skriver selskapet i meldingen.

Følg resultatrushet på Oslo Børs hos E24.

Her kan du lese mer om

  1. SpareBank 1 SMN

Flere artikler

  1. Vinner kunder, taper på investeringer

  2. Venter lavere oljetap i år

  3. Ny rekord fra Polaris Media

  4. Annonsørinnhold

  5. Sparebanker blør

  6. Betalt innhold

    Nye fartøy dro opp resultatet