DNB bidro til markant oppgang på Oslo Børs

Sterkere kvartalstall enn ventet dro Oslo Børs opp mandag. DNB klatret 9,92 prosent på tross av store tapsavsetninger.

Oslo Børs er opp 2,42 prosent mandag.

Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix
 • Ola Alsberg
Publisert:

Oslo Børs så en oppgang på 2,42 prosent ved stengetid mandag, etter kvartalsrapporter fra DNB og Orkla og resultatvarsel fra Aker Solutions i morgentimene.

Landets største bank DNB leverte langt bedre kvartalsresultater enn analytikerne fryktet, med et resultat etter skatt på 5 milliarder i andre kvartal. Det er en nedgang fra 6,1 milliarder kroner på samme tid i fjor. Analytikerne ventet på forhånd et resultat på 2,1 milliarder i andre kvartal.

Resultatene til DNB trekkes ned av at banken må sette av milliarder til tap på utlån. I andre kvartal var disse avsetningene på 2,1 milliarder kroner, kraftig opp fra 450 millioner kroner på samme tid i fjor.

DNB-aksjen steg 9,92 prosent til 142,45 kroner og topper omsetningslisten.

Merkevarekjempen Orkla kunne i andre kvartal notere seg en omsetningsvekst på 5,3 prosent til 11,1 milliarder. Omsetningen er om lag 200 millioner lavere enn ventet, ifølge estimater innhentet av Infront for TDN Direkt. Orkla-aksjen sank med 0,02 prosent på kvartalstallene.

Aker Solutions skriver i et resultatvarsel mandag at de venter et betydelig høyere resultat enn ventet. Selskapet venter en resultatnedgang fra 623 millioner i andre kvartal i fjor til 230 millioner i samme periode i år. Det er imidlertid betydelig høyere enn analytikeranslagene på 118 millioner kroner. Aksjen steg 3,78 prosent.

Mandag har også IT-selskapet Nordic Semiconductor levert kvartalstall. Selskapets inntekter økte med 26 prosent i andre kvartal til 88,5 millioner dollar og driftsresultatet la på seg 63 prosent til 16 millioner dollar. Tallene overgikk selskapets egne forventninger og aksjen steg med 10,51 prosent mandag.

Et fat nordsjøolje handles for 42,60 dollar ved stengetid, ned 0,68 prosent for dagen.

Roger Berntsens morgenkommentar
Les også

Sterke resultater for DNB tross milliardavsetning

Les også

Lavere omsetningsvekst enn ventet for Orkla

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Orkla
 2. DNB
 3. Nordic Semiconductor
 4. Oslo Børs
 5. Hovedindeksen OSEBX
 6. Roger Berntsen
 7. Aker Solutions

Flere artikler

 1. Aker Solutions og Kværner skjøt opp etter fusjonsplaner

 2. Dette skjer denne uken: Resultatskred på Oslo Børs

 3. Oslo Børs endte med svak oppgang etter databrikke-bonanza

 4. Aker Solutions varsler betydelig høyere resultat enn ventet

 5. Markant oppgang på Oslo Børsen