Uber kjøper matleveringstjeneste for 25 mrd.

Etter flere år med diskusjoner har skysstjenesten omsider klart å få gjennom en avtale med Postmates.

CHRIS DELMAS / AFP
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Skysstjenesten Uber Technologies har kommet til enighet om et oppkjøp av matleveringstjenesten Postmates i en avtale som verdsettes til 2,65 milliarder dollar, tilsvarende 25 milliarder kroner. Det bekrefter selskapene i en pressemelding mandag ettermiddag.

Transaksjonen skal gjennomføres som en «all-stock»-avtale, som innebærer at Postmates’ aksjonærer får aksjer i Uber tilsvarende kjøpesummen på 25 milliarder kroner.

Uber estimerer foreløpig at avtalen innebærer at Postmates-aksjonærene får 84 millioner aksjer i selskapet som følge av avtalen.

– Uber og Postmates har lenge delt en tro på at plattformer som våre kan gjøre mye mer enn bare matlevering – de kan være en svært viktig del av lokale virksomheter og samfunn, som blir så mye viktigere under kriser som Covid-19, sier Uber-sjef Dara Khosrowshahi i en kommentar.

Les på E24+

Vipps-topp Berit Svendsen: Satser på whisky fra Vestlandet

De to selskapene som nå slår seg sammen har over flere år hatt diskusjoner rundt et oppkjøp. Men samtalene skal ha satt fart forrige uke i forbindelse med at Uber igjen tok kontakt, opplyste kilder til Bloomberg før oppkjøpet ble bekreftet.

Ved siden av at Uber nå overtar Postmates, har selskapet over lengre tid jobbet med å slå seg opp med matleveringstjenesten Uber Eats.

Postmates var en av de første som startet med bestilling og levering av mat gjennom en app da selskapet ble startet i 2011, ifølge Bloomberg.

Selskapene opplyser at styret i begge selskaper har godkjent avtalen. Det har også majoriteten av Postmates-aksjonærene gjort. Avtalen trenger fortsatt offisiell godkjenning fra Postmates-aksjonærene og myndighetsgodkjenning før avtalen er ventet å bli gjennomført i første kvartal 2021.

Pressemeldingen fra selskapet
Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Postmates
 2. Uber
 3. Aksjelive
 4. Oppkjøp

Flere artikler

 1. Ubers omsetning for andre kvartal raste med 29 prosent

 2. Uber skuffer: Tapte 30 milliarder i første kvartal

 3. Kahoot henter 1,98 milliarder kroner fra japanske Softbank

 4. Annonsørinnhold

 5. Rekorddyr valgthriller avgjør skysstjenestenes skjebne i California

 6. Handelen i Adevinta og Schibsted-aksjene stanses