RESULTATRUSH: Kommende uke skal om lag 80 av selskapene notert på Oslo Børs slippe tall.

Foto: Gorm Kallestad NTB scanpix
Kommentar

Kommentar: Kjøp disse selskapene før kvartalsrapportene

Investtech mener tre av Oslo Børs-selskapene som snart skal levere tall har meget positive tekniske analyser.

 • Geir Linløkken
  Geir Linløkken er analyse- og forskningssjef hos Investtech.
Publisert:

Sesongen for rapportering av resultatene for første kvartal er i full gang, og kommende uke skal om lag 80 av selskapene notert på Oslo Børs slippe tall. Tre av disse har meget positive tekniske analyser. Det taler for at kursene skal videre opp, kanskje som resultat av positiv mottagelse av kvartalsrapportene. Vi anbefaler kjøp av disse allerede nå.

Graf: Investtech

Storebrand har brutt opp gjennom taket på den stigende trendkanalen på mellomlang sikt. Det er et positivt signal, og indikerer en enda sterkere utvikling enn om aksjen hadde ligget inne i trendkanalen ifølge Investtechs forskning. Kursen har også brutt gjennom det horisontale motstandsnivået ved 71–72 kroner. Nye kjøpssignaler er utløst og det er ingen motstand i kursdiagrammene. En videre kursoppgang indikeres. Storebrand er svakt positiv på innsidehandler etter et kjøp fra styreleder Didrik Munch i februar. Storebrand er ventet å rapportere Q1-resultatene den 8. mai.

Les flere kommentarer: Alle Investtechs analyser her

Graf: Investtech

Sparebank 1 Nord-Norge (NONG) ligger i stigende trendkanaler på kort og lang sikt og det er utløst kjøpssignal fra en omvendt-hode-og-skuldreformasjon. Dette indikerer at optimismen i markedet er økende og at banken utvikler deg godt. En videre oppgang indikeres. Det er imidlertid motstand ved 65–66 kroner, på dagens nivå, noe som kan gjøre oppgang vanskelig på kort sikt. Brudd over 66 kroner vil imidlertid utløse et nytt kjøpssignal, og egenkapitalbeviset kan da raskt gå fem til åtte prosent til.

Sparebank 1 SMN (MING), i samme sektor, har gått vesentlig sterkere enn NONG den siste måneden. NONG har imidlertid historisk fulgt MING godt i pris, og har således et mulig opphentingspotensial mot MING. Egenkapitalbeviset er negativt på innsidehandler etter salg fra avtroppende konsernsjef Jan-Frode Janson 8. mars, mens fire meldepliktige personer kjøpte seg opp i august og oktober i fjor. Sparebank 1 Nord-Norge er ventet å rapportere Q1-resultatene den 8. mai. Investtech eller nærstående eier aksjer i selskapet.

Graf: Investtech

Tomra har tradisjon for å overraske positivt på kvartalsrapporteringer. Gjennomsnittet for de siste fem års rapporteringer (20 rapporter) viste en oppgang på 1,7 prosent på rapporteringsdagen og totalt 3,5 prosent opp de første to ukene. Tomra er ventet å rapportere Q1-resultatene den 7. mai.

Aksjekursen ligger i en langsiktig, stigende trendkanal. Dette signaliserer økende optimisme hos investorene og indikerer videre kursoppgang. Ved reaksjoner tilbake ligger det støtte i overkant av 230 kroner. Tomra er positiv på innsidehandler. Investtech eller nærstående eier aksjer i selskapet.

Her kan du lese mer om

 1. Investtech
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Investtech: De beste og dårligste kjøpene på Oslo Børs nå

 2. Betalt innhold

  Ukens Investtech: De fem beste tradingmulighetene på en rekordjagende Oslo Børs

 3. Betalt innhold

  Ukens Investtech: De fire beste aksjene akkurat nå

 4. Annonsørinnhold

 5. «Kjøp disse finansaksjene, men ikke DNB»

 6. Betalt innhold

  Ukens Investtech: Tre spennende aksjekjøp etter resultatrushet