Småinvestorer kaster seg over kursraketten Pexip

3.300 Nordnet-kunder har kjøpt seg inn i videokonferanseselskapet som har blitt en børsrakett. På fire dager har verdiene økt med fire milliarder kroner.

UTRADISJONELT: Det ble gjennomført en digital form for bjelleseremoni da Børsen åpnet torsdag i forrige uke, som var første handelsdag i Pexip. Alle de Pexip-ansatte hadde hver sin bjelle i den heldigitale seremonien. I forgrunnen børsdirektør Øyvind Amundsen
  • Asgeir Aga Nilsen
Publisert: Publisert:

Pexip-aksjen stiger videre på Oslo Børs tirsdag, og er nå opp over 70 prosent siden aksjesalget i forbindelse med børsnoteringen torsdag.

En rekke småsparere har slått følge med kjendisinvestorer som Aksel Lund Svindal inn i aksjen, viser en oversikt fra Nordnet.

Les på E24+

Dette må du vite om Børsens nye IT-yndling

3.300 av nettmeglerens norske kunder hadde per mandag kjøpt seg inn i videokonferanseselskapet, som opplever høy interesse og økt etterspørsel i kjølvannet av hjemmekontorbølgen.

Ifølge investeringsøkonom Mads Johannesen har deres kunder kjøpt aksjer for et nettobeløp på til sammen 36 millioner kroner, gjennom aksjesalget da selskapet ble børsnotert og i markedet etterpå.

Nordnet var salgsagent i forbindelse med noteringen, som betyr at nettmegleren annonserte for aksjesalget på sine sider, ifølge investeringsøkonomen.

Les på E24+

Ellevill børsuke for Aksel Lund Svindal: Slik gikk han fra alpiness til suksessinvestor

– Voldsom rift om aksjer

– En del kunder tegnet seg nok i emisjonen. Sammenlignet med en del av konkurrentene var selskapet priset edruelig, sier Johannesen til E24.

Han peker på at noteringskursen var på 63 kroner, mens aksjen ble handlet høyere i gråmarkedet og helt oppe i 97 kroner på det høyeste den første handelsdagen på Oslo Børs.

Les på E24+

Videokonferanse-selskap går på børs: Skagen-gründer med rå gevinst

Pexip har fortsatt klatringen, og blir handlet for 108,7 kroner tirsdag. Det priser hele selskapet til 10,77 milliarder kroner, mer enn fire milliarder mer enn verdsettelsen på 6,3 milliarder kroner før noteringen.

– Det er lenge siden jeg har sett en så god notering, sier Johannesen.

– Det var en voldsom rift om aksjer, jeg tror det var ganske mange som ikke fikk i emisjonen og måtte kjøpe i markedet, sier han.

På listen over aksjer som er mest kjøpt hos Nordnet de siste dagene er Pexip på en annenplass, rett bak børskjempen Yara, forteller Johannesen.

– Jeg vil tippe at denne aksjen er av en type som flere og flere vil eie, spesielt slik det ser ut nå med trenden med videokonferanser, sier han.

Johannesen peker på at det er et begrenset antall videokonferanseselskaper i markedet, og at dette kan gi et kjøpspress i aksjene.

– Vi ser allerede at den handles mye, og at flere av de aktive kundene også handler aksjen mye nå, sier han.

Les også

Børsfest gir millionhopp for Svindals Pexip-aksjer

Videobølge på børs

Pexip meldte i mars om en tredobling i bruken av selskapets videokonferansetjenester, i forbindelse med at selskapet la frem et mer enn doblet driftsresultat for 2019.

– Det er et selskap som ikke kunne vært mer heldig med timingen av børsnoteringen. Veldig mange sitter hjemme og bruker videokonferansetjenester, sier Johannesen.

Andre aksjer i samme kategori har også fått et kraftig løft. Amerikanske Zoom Video Communications som er notert på Nasdaq-børsen har steget 145 prosent siden nyttår.

Johannesen tror kursoppgangen i seg selv lokker flere til aksjen.

– Det er litt selvoppfyllende profeti. Man ser et enormt momentum i den type aksjer. Du ser et skille i dag, hvor teknologi og helse er hot, sier han.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Pexip
  2. Aksjer
  3. Mads Johannesen

Flere artikler

  1. Nordnet-kundene fortsetter å kaste fra seg Nel-aksjer

  2. Børsfest gir millionhopp for Svindals Pexip-aksjer

  3. Småsparere storselger aksjer under børsuro

  4. 87 milliarder barbert bort i Autostore på to måneder: – Et brutalt fall

  5. Småinvestorer kaster seg over Norwegian-aksjen igjen: – Har kommet som en kule