Rekordresultat for Buffetts Berkshire Hathaway

Investorlegenden Warren Buffett tar driften av Berkshire Hathaway til nye høyder i tredje kvartal og øker kontantbeholdningen til ny rekord på 128 milliarder dollar.

Nati Harnik / AP
Publisert:,

Warren Buffetts Berkshire Hathaway viser en økning i driftsresultatet til 7,86 milliarder dollar (71 milliarder kroner) i tredje kvartal fra 6,88 milliarder i tilsvarende kvartal i fjor.

Det er selskapets beste driftsresultat noensinne, skriver Bloomberg.

Driften trekkes blant annet opp av sterkere enn ventet utvikling i den amerikanske økonomien, med solide avkastninger fra investeringer i jernbane og energi.

Totalt falt resultatet til 16,5 milliarder dollar fra 18,5 milliarder dollar i samme kvartal i fjor. Dette resultatet senkes av lavere realiserte og urealiserte avkastninger på Berkshires investeringer.

Selskapet til den 88 år gamle investorlegenden har likevel et solid forsprang totalt sett i år, med et resultat på 52,3 milliarder dollar, opp fra 29,4 i tilsvarende periode i 2018.

Rekordstor kontantbeholdning

Ved utgangen av kvartalet hadde selskapet 128 milliarder dollar i kontanter, ifølge Bloomberg. Dermed slår selskapet rekorden på 122 milliarder dollar etter andre kvartal.

Aksjene i Berkshire Hathaway har så langt i år steget 5,7 prosent til 215,8 dollar, som er svakere enn markedet generelt. Det er delvis på grunn av Buffetts manglende evne til å plassere selskapets enorme kontantbeholdning, ifølge Reuters.

Les på E24+ (for abonnenter)

Så mye tjener de 20 best betalte topplederne på Hovedindeksen

Berkshire Hathaway Inc. News ReleaseLes Bloomberg-saken herLes Reuters-saken her