Rekordresultat for Buffetts Berkshire Hathaway

Investorlegenden Warren Buffett tar driften av Berkshire Hathaway til nye høyder i tredje kvartal og øker kontantbeholdningen til ny rekord på 128 milliarder dollar.

Nati Harnik / AP
 • Camilla Knudsen
Publisert:,

Warren Buffetts Berkshire Hathaway viser en økning i driftsresultatet til 7,86 milliarder dollar (71 milliarder kroner) i tredje kvartal fra 6,88 milliarder i tilsvarende kvartal i fjor.

Det er selskapets beste driftsresultat noensinne, skriver Bloomberg.

Driften trekkes blant annet opp av sterkere enn ventet utvikling i den amerikanske økonomien, med solide avkastninger fra investeringer i jernbane og energi.

Totalt falt resultatet til 16,5 milliarder dollar fra 18,5 milliarder dollar i samme kvartal i fjor. Dette resultatet senkes av lavere realiserte og urealiserte avkastninger på Berkshires investeringer.

Selskapet til den 88 år gamle investorlegenden har likevel et solid forsprang totalt sett i år, med et resultat på 52,3 milliarder dollar, opp fra 29,4 i tilsvarende periode i 2018.

Rekordstor kontantbeholdning

Ved utgangen av kvartalet hadde selskapet 128 milliarder dollar i kontanter, ifølge Bloomberg. Dermed slår selskapet rekorden på 122 milliarder dollar etter andre kvartal.

Aksjene i Berkshire Hathaway har så langt i år steget 5,7 prosent til 215,8 dollar, som er svakere enn markedet generelt. Det er delvis på grunn av Buffetts manglende evne til å plassere selskapets enorme kontantbeholdning, ifølge Reuters.

Les på E24+ (for abonnenter)

Så mye tjener de 20 best betalte topplederne på Hovedindeksen

Berkshire Hathaway Inc. News ReleaseLes Bloomberg-saken herLes Reuters-saken her

Her kan du lese mer om

 1. Berkshire Hathaway
 2. Warren Buffett
 3. Regnskap og resultater
 4. Resultatrushet

Flere artikler

 1. Verdifall for Aker etter volatilt kvartal

 2. Photocure vurderer nysatsing: Ser stort potensial i terapeutisk bruk

 3. Mowi: Svakere som varslet, men gir utbytte og øker slakteguiding

 4. Annonsørinnhold

 5. Utlånsveksten fortsetter for Bank Norwegian

 6. Underskudd for Ocean Yield – tar 600 mill. i nedskriving