Resultatbom for Schibsted – men inntektene øker

Mediekonsernets andrekvartalsresultat skuffer analytikerne, til tross for økning i driftsinntektene.

SER INNTEKTSVEKST: Konsernsjef Kristin Skogen Lund i Schibsted.
Publisert:

Driftsinntekter for Schibsted uten Adevinta endte på 3,22 milliarder kroner i andre kvartal 2019. Det er en oppgang fra 3,19 milliarder i samme kvartal året før.

Brutto driftsresultat (ebitda) endte på 557 millioner kroner, opp fra 518 millioner i andre kvartal 2018.

Resultatet før skatt endte på 266 millioner kroner i andre kvartal. Det er en nedgang fra 382 millioner kroner i samme kvartal året før.

Konsernsjef Kristin Skogen Lund sier i en børsmelding at Schibsted fortsatte sin sterke vekst i de fleste av konsernets viktigste virksomhetsområder i andre kvartal 2019.

Skuffet forventningene

For Schibsted-gruppen i sin helhet, inkludert Adevinta, hadde selskapet driftsinntekter på 4,80 milliarder kroner i andre kvartal, opp fra 4,60 milliarder året før.

Det er under analytikernes forventninger om en omsetning på 4,90 milliarder kroner, ifølge TDN Direkt.

Resultatet før skatt for gruppen gikk ned til 568 millioner kroner, fra 593 millioner i 2018.

På forhånd var det ventet et resultat på 728 millioner kroner, ifølge TDN Direkt.

Brutto driftsresultat (ebitda) endte på 1,06 milliarder kroner, opp fra 895 millioner. Det er første gang brutto driftsresultat overstiger en milliard i et enkelt kvartal, opplyser selskapet i sin børsmelding.

Aftonbladet taper inntekter

Schibsteds avdeling for medieselskaper, den såkalte News Media-divisjonen, så en liten vekst i de digitale abonnementsinntektene, fremgår det av kvartalsrapporten.

Men resultatet til den svenske avisen Aftonbladet tynger. Avisen fikk en nedgang i inntektene på 14 prosent, målt i svenske kroner, i kvartalet, drevet av lavere aktivitet i den svenske spillindustrien. Aftonbladets EBITDA-resultat halveres fra samme kvartal året før.

– Vår største utfordring ligger i Aftonbladet, hvor sterk innsnevring av spillindustrien på grunn av regulatoriske innstramminger har resultert i reduserte annonseutlegg, sier konsernsjef Kristin Skogen Lund i en børsmelding.

E24 eies av VG, som igjen eies av Schibsted. Enkelte journalister i E24 har aksjer i Schibsted gjennom bedriftens aksjespareprogram.

Publisert:

Her kan du lese mer om