Postmester ble «Årets styreleder»

Styreleder Arvid Moss i Posten er kåret til «Årets styreleder».

  • Øyvind Henriksen
Publisert:

Han har det øverste ansvaret når posten ikke kommer frem, men 50 år gamle Arvid Moss lar seg ikke skremme av det tunge ansvaret.

- He-he, nei det er jo noe jeg som styreleder i det daglige kan gjøre svært lite med. Men vi har fokus på leveringskvaliteten og styret får oppdatering på hvordan vi ligger an på hvert møte, sier Moss til E24.

Torsdag mottar han prisen "Årets styreleder". Prisen deles ut av nettavisen Styreinfo.

Eventyrlig vekst

Moss har ledet styremøtene i Posten siden sommeren 2002. I denne perioden har det statseide selskapet gått gjennom en forrykende moderniseringsprosess. Det året Moss overtok styreledervervet omsatte Posten for 15,2 milliarder kroner og gikk med underskudd. I fjor omsatte selskapet for 27,4 milliarder og leverte et driftsresultat på en milliard.

Ifølge juryen har Moss sammen med resten av styret tatt en aktiv og ledende rolle i Postens satsning utenfor Norge. Selskapet har de siste årene etablert virksomheter i Sverige og Danmark, og Finland

- Arvid Moss har vært en dyktig pådriver som har gjort Posten ledende i Norden i sin bransje, sier styreanalytiker og juryformann Gunnar Eckbo.

- Involverer styret

Eckbo har sammen med resten av juryen vurdert Moss og de fem andre kandidatene til årets pris. Ifølge Eckbo har Moss’ personlige egenskaper vært viktige når juryen til slutt skulle bestemme seg.

- Moss er veldig dyktig til å lede diskusjoner og får medlemmene i styret til å dele åpner av sine kunnskaper og erfaringer, sier styreanalytiker og juryformann Gunnar Eckbo.

En undersøkelse gjennomført blant medlemmene i styret i Posten viser at Moss nyter stor respekt.

- Styremedlemmene mener Moss er meget resultatorientert og er flink til å holde en god balanse mellom distanse og nærhet i forhold til den daglige ledelse, sier Eckbo.

Tillit og åpenhet

Moss sier selv at det viktigste for ham som styreleder er å få brukt de ressursene som sitter i styret.

- For meg er det viktig at man raskt får god tillit, åpenhet og en fortrolig stemning i styret. Jeg er veldig opptatt av å legge forholdene til rette slik at styremedlemmene kommer godt til orde og er åpne for å forstå hverandres synspunkter, sier Moss.

I skole hos Syse

Styrelederen er utdannet siviløkonom fra NHH og jobber til daglig som direktør for strategi og utvikling i Hydro. Han har lengre erfaring fra de politiske liv, og jobbet som statssekretær ved Statsministerens kontor da Jan P. Syse ledet regjeringen.

- Jeg jobbet jo tett med Jan P. Syse, og jeg må si at det var en veldig god skole. Han hadde en (veldig god) eventyrlig evne til å skape nærhet og god stemning rundt et møtebord. Og han imponerte meg med sin evne til å forene krevende synspunkter, forteller Moss som også vil trekke frem erfaringen fra Hydro.

- I Hydro har jeg jobbet under meget gode sjefer som har lagt vekt på høy kvalitet i beslutningsprosessen. Dette prøver jeg å praktisere i styrearbeidet. Vi må forsøke å sette oss godt inn i de ulike aspektene slik at vi får en godt forankret beslutning. Man skal jo tross alt leve med beslutningen i år etter år, sier Moss.

Vandrepremie

Prisen Moss’ får som "Årets styreleder" er en vandreskulptur laget av kunstneren Marian Heyerdahl. Skulpturen er en forgylt sarkofag som skal symbolisere evig liv for bedriften og med et eggmosaikk som viser viktigheten av å klekke ut nye ideer.

Til forsiden

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. - Styrelederen i Acta bør gå

  2. Hun er årets mest kompetente kvinnelige styremedlem

  3. Hydro-topp kan bli NHO-president

  4. - Norske styrer ser ikke fremover

  5. Idar Kreutzer ny styreleder i Posten