SATSER PÅ NORDMØRE: Bygger eventyrslott for 300 millioner på bygda

Lokale krefter vil gjenskape den eksklusive lakselord-følelsen i Surnadal.

  • Ingrid H. Indseth
Publisert:

På en topp i den nordmørske bygda Surnadal ønsker grunneier Olav Sæter og arkitekt Ian Petch å gjenskape følelsen av å være en britisk lakselord med prosjektet "Landlords Belleview", ifølge Estate Magasin.

Duoen har 2000 mål å leke seg på og har allerede planene klare for et kompleks med luksusleiligheter - i det som ligner på et slott fra eventyrene.

- Eventyrslott? Nei, nei, det er det slett ikke. Men vi skal bygge noe helt unikt, og tilby det til bemidlede mennesker - fortrinnsvis utlendinger - som vil ha noe som ingen andre har, sier Sæter til magasinet.

Se leilighetsslottet her!

Millionprosjekt

"The Manor in the Sky" blir det kalt på prosjektets hjemmeside, hvor det går frem at de tror det blir en av Europas "mest spektakulære bygninger".

- Vi har tatt utgangspunkt i lakselord-epoken. Lordene som besøkte Surnadal tok med seg en del britiske detaljer, så det blir litt unorsk. Ingen andre har gjort noe slikt, sier arkitekt Ian Petch til E24.

Duoen har brukt over fem år på å legge planene, og hevder at det eneste som mangler nå er finansieringen. Men grunneier Olav Sæter er usikker på hvor mye som trengs.

- Jeg vet ikke. 200-300 millioner kanskje. Vi setter ikke i gang byggingen før leilighetene er solgt, sier Sæter til Estate Magasin.

Hva luksusprosjektet vil ha å si for grunneierens egen lommebok vil han ikke si så mye om.

- Dette er et livsverk og en drøm hvor jeg ikke har tenkt så mye på hva jeg kan tjene. Jeg har et stort hus, en Jaguar og en Morgan, og har som mål å helst ikke tape penger, sier han.

E24 har ikke klart å komme i kontakt med Sæter fredag.

Eget grottebad

Leilighetene skal være fra 48 til 150 kvadratmeter med en minstepris på 2 millioner kroner. Men dersom størrelsen blir for knuslete er det mulig å slå sammen flere.

- Men kvadratmeterprisen inkluderer så mye mer. Du kjøper en helhet og blir medeier i et helt prosjekt med fellesarealer som et grottebad (svømmebasseng), squashbaner, bowlingbane og restaurant, sier Sæter.

I tillegg har gjestene adgang til golfbane, marina, badestrand og et alpinanlegg, og Sæter ønsker å tilby sekretær- og vaktmestertjenester.

Totalt skal det være maksimalt 87 leiligheter for å beholde eksklusiviteten.

Les flere nyheter på E24.no.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Betalt innhold

    Pizzabakeren-eierne kjøper ut Petter Smedvig Hagland

  2. Einar (70) har en drøm: Å skape Tromsøs nye bydel til over 10 milliarder kroner

  3. Utleiekonge tjener rått

  4. Oslos dyreste leilighet er foreløpig ubygd: Ber om 97 millioner kroner

  5. Amerikanere vil byggeEuropas høyeste hotell