DNB styrker resultatet

DNBs overskudd i andre kvartal på 4,65 milliarder kroner er 856 millioner kroner bedre enn på samme tid i fjor.

KVARTALSRESULTAT: DNB-sjef Rune Bjerke legger torsdag frem kvartalsrapporten for andre kvartal.

Fredrik Varfjell
  • Mathias Klingenberg
Publisert:,

Bankvirksomheten til DNB fikk et overskudd på 4,65 milliarder kroner etter skatt i andre kvartal, og styrker dermed resultatet sitt med 856 millioner kroner sammenliknet med samme kvartal fjor.

Samtidig er dette det laveste overskuddet fra banken på ett år.

Banken forklarer blant annet det forbedrede resultatet med økte utlån og høyere utlånsmarginer sammenliknet med året før.

Renteinntektene økte med 387 millioner kroner sammenliknet med andre kvartal 2013.

Før skatt kom driftsresultatet på 6,17 milliarder kroner, en økning på nesten en milliard i andre kvartal 2013, da resultatet var på 5,19 milliarder kroner.

Resultat per aksje kom på 2,86 kroner per aksje, mot 2,33 kroner året før. Dette er det laveste på ett år.

Konsernet tjente 11,95 milliarder kroner totalt i kvartalet, noe bedre enn året før, da det tallet var på 11.79 milliarder kroner.

- I rute med egenkapitalen

Banken mener det forbedrede resultatet gjør at banken nå er i rute for å komme i mål med myndighetenes krav til å øke egenkapitalen.

- Resultat­forbedringen i forhold til andre kvartal i fjor kommer av at utlånsvolumene økte, utlånsmarginene ble styrket, omstillingskostnadene ble redusert, og nedskrivningene var lavere, sier konsernsjef Rune Bjerke i en børsmelding.

Konsernet låner nå ut 1.369 milliarder kroner, og 0,81 prosent av dette er misligholdt. Dette er den laveste andelen siden 2009.

17,3 prosents dekning med svenske regler

DNBs rene kjernekapitaldekning ved utgangen av kvartalet er på 12,1 prosent, inkludert 50 prosent av overskuddet for kvartalet, skriver selskapet i meldingen.

- Hvis DNB kunne rapportert etter svenske myndigheters regler, ville konsernet kunnet vise til en ren kjernekapitaldekning på hele 17,3 prosent, skriver banken.

- Må øke egenkapitalen

- DNB er nå blant de aller mest solide bankene i verden. Det gir en viktig trygghet for både kunder, ansatte og eiere, sier Bjerke.

DNB ble i løpet av kvartalet klassifisert som en systemviktig bank av myndighetene. Her er kravene til egenkapital hardere.

- Det betyr at vi fortsatt må øke egenkapitalen betydelig før vi er i mål, sier Bjerke.

Venter utlånsvekst

DNB mener de økonomiske prognosene internasjonalt peker på en svak bedring, og tror på forsatt robust og høyt aktivitetsnivå i Norge.

Utlåndsvolumene er ventet å øke med 3-4 prosent årlig. Veksten vil være noe høyere innen personmarkedet, og noe lavere innen storkundesegmentet, tror banken.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Bedret resultatet med over én milliard

  2. - Vi misliker intenst hvert minutt nettbanken ikke er tilgjengelig

  3. Dagens viktigste nyheter før børsåpning

  4. Annonsørinnhold

  5. – Vi vil kjempe hardt for vår markedsandel

  6. Kraftig resultatfall for DNB - tar lånetap i milliardklassen