Telenor-aksjonær krever opprydning

Telenor-aksjonær Danske Capital ber bedriftsforsamlingen ta tak i konflikten mellom styreleder Gunn Wærsted og konsernsjef Sigve Brekke.

ALVORLIG: Konflikten mellom konsernsjef Sigve Brekke og styreleder Gunn Wærsted i Telenor får aksjonær Danske Capital til å reagere.

Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix
  • Caroline Grundekjøn
Publisert:

– Vi synes det er alvorlig at det lekkes interne dokumenter til mediene og at man har en diskusjon rundt styret og konsernledelsen i mediene, sier Lars Erik Moen, senior porteføljeforvalter og leder for analyse i Danske Capital Norge, til Dagens Næringsliv.

Tidligere denne uken skrev avisen at Wærsted i høst ga uttrykk for at Brekke burde gå av som Telenor-sjef, blant annet på grunn av kritikkverdige saker fra han tid som Asia-sjef.

Brekke fulgte imidlertid ikke Wærsteds angivelige oppfordring, og da styret ble koblet inn, viste det seg at styret ikke støttet Wærsted.

Nå har moen bedt bedriftsforsamlingen i Telenor, som fører tilsyn med styrets administrasjon av selskapets drift, om å ta opp saken.

– Vi har bedt dem se på problemstillingen vedrørende uroligheten mellom styret og konsernsjefen, samt lekkasjene, sier Moen.

Fortsatt tillit

Bedriftsforsamlingen i Telenor skal etter planen holde et ordinært møte den 21. desember, har E24 fått opplyst tidligere.

Staten ved næringsdepartementet er den største aksjonæren i Telenor med en andel på nesten 54 prosent.

Næringsminister Monica Mæland har fortsatt tillit til Wærsted.

– Næringsministeren har tillit til sittende styreleder og styret. Det har vi i alle selskapet hvor vi er eier, skriver departementet i en uttalelse til NTB.

Her kan du lese mer om

  1. Telenor
  2. Sigve Brekke
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Telenors bedriftsforsamling: – Ser alvorlig på uenigheten i styret

  2. Forvalter: – Har ingen som helst tillit til Sigve Brekke

  3. – Brekke hadde vært sparket av Røkke

  4. Annonsørinnhold

  5. Telenor-styret samles til mulig skjebnemøte

  6. Wærsted og Brekke til møtet i Telenors bedriftsforsamling