Telenor-aksjonær krever opprydning

Telenor-aksjonær Danske Capital ber bedriftsforsamlingen ta tak i konflikten mellom styreleder Gunn Wærsted og konsernsjef Sigve Brekke.

ALVORLIG: Konflikten mellom konsernsjef Sigve Brekke og styreleder Gunn Wærsted i Telenor får aksjonær Danske Capital til å reagere.

Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix
  • Steinar Rostad Breivik
Publisert: Publisert:

– Vi synes det er alvorlig at det lekkes interne dokumenter til mediene og at man har en diskusjon rundt styret og konsernledelsen i mediene, sier Lars Erik Moen, senior porteføljeforvalter og leder for analyse i Danske Capital Norge, til Dagens Næringsliv.

Tidligere denne uken skrev avisen at Wærsted i høst ga uttrykk for at Brekke burde gå av som Telenor-sjef, blant annet på grunn av kritikkverdige saker fra han tid som Asia-sjef.

Brekke fulgte imidlertid ikke Wærsteds angivelige oppfordring, og da styret ble koblet inn, viste det seg at styret ikke støttet Wærsted.

Nå har moen bedt bedriftsforsamlingen i Telenor, som fører tilsyn med styrets administrasjon av selskapets drift, om å ta opp saken.

– Vi har bedt dem se på problemstillingen vedrørende uroligheten mellom styret og konsernsjefen, samt lekkasjene, sier Moen.

Fortsatt tillit

Bedriftsforsamlingen i Telenor skal etter planen holde et ordinært møte den 21. desember, har E24 fått opplyst tidligere.

Staten ved næringsdepartementet er den største aksjonæren i Telenor med en andel på nesten 54 prosent.

Næringsminister Monica Mæland har fortsatt tillit til Wærsted.

– Næringsministeren har tillit til sittende styreleder og styret. Det har vi i alle selskapet hvor vi er eier, skriver departementet i en uttalelse til NTB.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Telenor
  2. Sigve Brekke

Flere artikler

  1. Telenors bedriftsforsamling: – Ser alvorlig på uenigheten i styret

  2. Brekke: – Har ikke kjørt noe spill mot Wærsted

  3. Telenor-styret samles til mulig skjebnemøte

  4. Telenor-styret fastholder tilliten til Brekke

  5. Forvalter: – Har ingen som helst tillit til Sigve Brekke