Hele årets oppgang forsvant på sekunder: Tidenes største Facebook-fall

Facebook-aksjen er i fritt fall i åpningen på Wall Street torsdag. Aksjen raser nær 20 prosent – hele årets oppgang ble barbert bort på sekunder. 

RASER: Facebook-aksjen har aldri falt mer enn den gjør i åpningen på Wall Street torsdag.

RASER: Facebook-aksjen har aldri falt mer enn den gjør i åpningen på Wall Street torsdag.

Foto:
Publisert:,

Aldri tidligere har Facebook-aksjen falt mer enn den gjør i åpningen på Wall Street torsdag ettermiddag.

Aksjekursen raser ved åpning 19,37 prosent til 174,97 dollar per aksje, en nedgang på 37,53 dollar. Det høyeste fallet i historien før torsdag kom 27. september 2012 da selskapets aksje falt 11,7 prosent.

Det elleville fallet kommer etter at selskapet onsdag kveld la frem et kvartalsresultat hvor man bommet på omsetningen og antallet daglige brukere. Samtidig advarte selskapet om at veksten vil bremse ned i andre halvdel av 2018.

Facebook fikk et resultat på 5,11 milliarder dollar eller 1,74 dollar per aksje. Inntektene var på 13,23 milliarder dollar i kvartalet. Ifølge analytikere spurt av Thompson Reuters var det på forhånd ventet et resultat på 1,72 dollar per aksje. Omsetningen var ventet å bli 13,36 milliarder dollar.

Årets oppgang forsvant

Siden inngangen av året har Facebook-aksjen steget fra 176,40 dollar til 217,50 dollar ved stengetid onsdag. Da børsene åpnet torsdag var fallet så voldsomt at hele selskapets oppgang hittil i år forduftet på sekunder.

Ifølge CNBC er det nå en rekke analytikere som nedgraderer aksjen i lys av gårsdagens resultatfremleggelse. Blant dem er analytiker Mike Kelley som i et notat til kundene sine torsdag skriver at aksjen er for usikker til at han kan anbefale den på nåværende tidspunkt.

Kelley sender samtidig kursmålet til 183 dollar per aksje, ned fra 228 dollar.

Annonsørinnhold

Økonominettstedet skriver at på tross av nedgraderinger det siste døgnet har Facebook-aksjen fortsatt 28 kjøpsanbefalinger, tre nøytrale og to salgsanbefalinger, ifølge TipRanks.com.

Facebook-fallet bidrar godt til at Nasdaq-indeksen også faller i åpningen.

Slik ser åpningen ut på indeksene i New York:

  • Dow Jones stiger 0,27 prosent
  • Nasdaq faller 0,92 prosent
  • S&P 500 faller 0,29 prosent
Les også

Spotify økte antallet abonnenter – tapte mindre enn ventet

Les også

137 milliarder barbert bort på få timer

Les også

Nådde viktig milepæl: Amazon er verdt 900 milliarder dollar

Her kan du lese mer om

Annonsørinnhold