Sevan Marine-sjefen etter rettsnederlag: – Sannsynlig at vi vil anke

Siste ord er ikke nødvendigvis sagt i saken mellom Sevan Marine og Logitel. Førstnevntes konsernsjef ser i hovedsak oppside i forbindelse med millionkravet.

TAPTE I RETTEN: Sevan Marine, kjent for sine særegne «bøtterigger», gikk på nederlag i første rettsrunde mot Logitel.
Publisert: Publisert:

– Jeg er overrasket over dommen. Sevan Marine ville ikke ha brakt saken til dette stadiet dersom vi ikke trodde vi hadde en god sak, sier konsernsjef Reese McNeel i Sevan Marine til E24.

Mandag ettermiddag ble det kjent at Oslo tingrett har dømt i selskapets disfavør i forbindelse med den lenge pågående saken mot Logitel Offshore.

Sevan Holding V, et datterselskap av Sevan Marine, krevde i utgangspunktet tilbakebetaling av 50 millioner dollar relatert til selgerkreditt og lån til Logitel i 2013, i forbindelse med overdragelse av to skrog.

Kjøpesummen på 41 millioner dollar ble gitt som selgerkreditt ved overdragelse av kreditorposisjonen for disse, og de ble i etterkant gitt to lån på henholdsvis ni og ti millioner dollar.

Av det samlede lånebeløpet på 60 millioner dollar, er kun ti millioner betalt tilbake.

Sannsynlig med anke

Sevan mente at lånene brøt med flere av bestemmelsene i aksjeloven, blant annet grunnet manglende godkjennelse fra generalforsamling, og krevde det utestående tilbakebetalt.

Logitel har på sin side hevdet at avtalen var en villet transaksjon til markedsmessige vilkår, som dessuten bidro til at Sevan fortsatt sikret seg en mulig oppside tross betydelig lavere forpliktelser.

Sevan har nå én måned på seg til å vurdere en eventuell anke, og McNeel legger ikke skjul på at dette kan bli aktuelt.

– Jeg ser på det som sannsynlig at vi vil anke, sier han.

– Begrenset effekt

E24 har tidligere omtalt denne saken i flere runder, senest da Sevan i fjor skrev ned verdier i sakens anledning. McNeel påpeker at kravet ikke finnes i deres bøker per i dag.

– Dette vil ha begrenset effekt for selskapet, annet enn at vi må dekke saksomkostninger. Vi har allerede skrevet ned dette i våre regnskap, så det har mest oppside og begrenset nedside, sier han.

Videre sier han at selskapets øvrige virksomhet er skjermet fra det som skjer i rettssalen.

– Dette påvirker ikke vår daglige drift og hva vi prøver å gjøre, sier han.

Sevan Marine er mandag ned 5,56 prosent til 12,75 kroner per aksje på Oslo Børs, dog på meget begrenset volum. To timer før stengetid er det gjort 13 handler med en samlet verdi på drøyt 82.000 kroner aksjen.

Les også

Sevan Marine-styret mistenker lovbrudd

Les også

Tidligere Sevan Marine-direktør skal være arrestert

Les også

Sevans boligrigger sikret avtale med Petrobras

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om