Netflix banker forventningene – aldri hatt sterkere vekst

Markedet hadde ikke troen på at selskapet skulle klare å nå sine ambisiøse mål – der tok det feil.

PENGEGLIS: Reed Hastings, medgrunnlegger og toppsjef i Netflix har grunn til å være fornøyd med tallene lagt frem mandag kveld.
Publisert:

I første kvartal la selskapet til 5,46 millioner nye internasjonale brukere, det er vel over analytikernes forventninger som lå på 5,02 millioner.

Kvartalsrapporten viser at Netflix totalt la til 7,41 millioner nye brukere, noe som er vel over konsensus som var på 6,5 millioner brukere.

Aksjen stiger kraftig i etterhandelen, og er opp 6,07 prosent til 327,2 dollar, ifølge Marketwatch.

Netflix selv uttalte i januar at de ventet en omsetning på 3,69 milliarder dollar, og 6,35 millioner nye abonnenter.

Omsetningen endte på 3,7 milliarder dollar, en oppgang på 40,4 prosent fra samme periode i fjor.

Dette er en oppgang på 43,2 prosent fra første kvartal i fjor, og den sterkeste veksten Netflix har opplevd noensinne, skriver de i kvartalsrapporten.

Hadde ikke troen

Markedet hadde ikke troen på at Netflix skulle klare de ambisiøse målene sine, og aksjen endte derfor ned 1,52 prosent når børsdagen var over i New York.

Ifølge FactSet var det ventet at de vil fortelle om over 5 millioner nye brukere internasjonalt, og 1,5 millioner nye brukere i USA, ifølge Marketwatch.

Dette kommer etter at strømmegiganten slo forventningene i fjerde kvartal, med over åtte millioner nye brukere. Analytikerne trodde på forhånd at det skulle være seks millioner nye brukere.

Deutsche Bank skrev i forrige uke at å regne med 6,4 millioner nye medlemmer er konservativt, og at antallet kan ligge opptil en million høyere.

Sterk bunnlinje

På bunnlinjen satt strømmekjempen igjen med 290 millioner dollar, noe som gir et resultat per aksje på 0,64 dollar – i tråd med analytikernes forventninger.

Netflix fortsetter å sette høyere mål enn analytikerne og guider med inntjening på 79 cent per aksje (EPS) i andre kvartal, noe som er godt over Reuters konsensus på 65 cent, skriver CNBC.

Inntektene for andre kvartal estimeres til 3,9 milliarder dollar, ifølge Netflix.

Når det gjelder brukere mener det amerikanske strømmeselskapet at det vil klare å rekruttere 6,2 millioner nye brukere i andre kvartal, noe som er høyere enn StreetAccount har anslått på 5,2 millioner brukere.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om