Sør-Korea raidet kryptobørser – forbereder lov som kan forby kryptohandel

I det som kan bli det hardeste slaget mot kryptovaluta så langt, jobber sørkoreanske justismyndigheter med en lov som forbyr handel med kryptovaluta.

RAID: Hovedkvarteret til kryptobørsen Bithumb i Seoul ble torsdag raidet av sørkoreanske skattemyndigheter.
Publisert:

Bitcoin faller rundt 10 prosent torsdag morgen til 13.215 dollar, ethereum faller 15 prosent, mens Ripple faller nærmere 20 prosent etter nyhetene fra Sør-Korea.

Sør-Koreas justisminister sa torsdag morgen at de forbereder et lovforslag som vil forby all form for handel av kryptovaluta, skriver Reuters.

Også flere av Sør-Koreas største aviser omtaler et mulig forbud av handel på kryptobørser.

Dette er et hardt slag for kryptomarkedet ettersom Sør-Korea er et av de største markedene for viktige kryptovalutaer som bitcoin og ethereum.

Viktig land

10 prosent av all ethereum handles i sørkoreansk valuta, ifølge nettsiden Cryptocompare. Det samme gjelder for 5 prosent av bitcoin.

Les også

Skagen-sjefen om kryptovaluta: Når sentralbankene gjør dette er det «game over»

– Det er store bekymringer angående handel i kryptovaluta og justisministeren forbereder en lovforslag som vil forby slik handel, sa Park San-ki på en pressekonferanse til Reuters, uten å kunne gi flere detaljer om lovforslaget.

Politikere har i lang tid vært bekymret for den økende populariteten til kryptovaluta i landet, og har varslet skritt for å begrense handelen.

Landets største kryptobørser som Coinone og Bithumb har blitt gjennomsøkt av politiet og skattemyndigheter denne uken under anklager for skatteunndragelse.

Torsdag morgen var Bithump og Coinone fremdeles to av verdens største kryptobørser målet i volum, ifølge Coinmarketcap. Bithump alene har stått for bitcoin-handel verdt 245 millioner dollar (1,97 mrd. kroner) det siste døgnet.

Saken fortsetter under grafen.

– Tror vi gambler

Les også

Kongsberg-topp handler kryptovaluta med barna

Kryptohandel har de siste månedene vært så populært i Sør-Korea, at de største kryptovalutaene som bitcoin (BTC), ethereum (ether) og ripple (XRP) blir kjøpt med opp til 30 prosent premium sammenlignet med prisene i resten av verden.

Dette har blant annet ført til at tjenesten Coinmarketcap, som leverer data på kryptohandel, har valgt å ikke regne inn sørkoreanske kryptobørser når de viser markedsverdi.

Coinone mener myndighetene misforstår hva de driver med.

– Lokalt politi tror vi driver med gambling, de har etterforsket oss siden i fjor, sa en anonym Coinone-ansatt til Reuters.

Sørkoreanske myndigheter har også tidligere sagt at de ser nøye på lokale banker som tilbyr kryptovalutahandel.

Kina gjorde det i fjor forbudt med kryptoemisjoner (ICO) og 60 store plattformer for kryptovaluta ble finkjemmet av myndighetene.

Publisert:

Her kan du lese mer om