Mobilselskapet Ice utsetter børsnoteringen – vil låne 1,4 mrd. til

Mobilselskapet Ice ville egentlig børs denne høsten, men nå er planene lagt på is. Samtidig vil selskapet hente penger i obligasjonsmarkedet for å kvitte seg med to DNB-lån.

Ice hovedkontor på Helsfyr i Oslo

Foto: Marius Lorentzen E24
  • Marius Lorentzen
Publisert:,

Mobilselskapet Ice Group utsetter nå den planlagte børsnoteringen på Oslo Børs som skulle skje innen relativt kort tid.

– Ice Group evaluerer nå den optimale timingen og strukturen for en fremtidig notering av aksjene (...) gitt selskapets diverse prosjekter og forpliktelser, skriver selskapet i en børsmelding.

Det var i slutten av august det ble klart at det var Oslo Børs som var den mest sannsynlige børsen for en notering.

Mobilselskapet Ice bygger ut landets tredje landsdekkene 4G-mobilnett i konkurranse med Telenor og Telia. Selskapet leier tilgang til Telias mobilnett der de selv ikke har dekning og for å levere taletjenester.

Henter penger igjen

Ice Group melder også at de planlegger å hente 1,4 milliarder kroner i obligasjonsmarkedet. Dette kommer i tillegg til et eksisterende usikret obligasjonslån på 800 millioner kroner som skal beholdes.

Lånet skal utstedes av Ice Group Skandinavia Holdings AS, som er et datterselskap som eier alle selskapene til konsernet i Skandinavia, slik at den internasjonale virksomheten til Ice holdes utenom.

De nye pengene skal ifølge selskapet brukes både til å finansiere videre vekst og nedbetale en kredittfasilitet som har en ramme på 1,4 milliarder, der det gjenstår 600 millioner kroner i ubrukt kreditt.

– Basert på forutsetningene for fortsatt utvikling over de kommende årene planlegger selskapet å være fullfinansiert fra den foreslåtte refinansieringen frem til det planlagte obligasjonsforfallet i 2021, skriver Ice Group i en investorpresentasjon.

Dermed mener selskapet de ikke vil trenge å låne mer penger for å kunne drive videre frem til 2021 hvis det ikke skulle skje noe uforutsett.

Refinansierte i mars

Det nye obligasjonslånet med forfall i oktober 2021 skal erstatte en kredittfasilitet som Ice sikret seg så sent som i mars i år. E24 skrev da at Ice sikret en ny pantsikret fasilitet fra DNB på 800 millioner, på toppen av en eksisterende på 600 millioner. Man hentet den gangen også inn obligasjonslånet på 800 millioner.

Da Ice klarte å skaffe seg kreditten hos DNB i mars benyttet de sjansen til å bli kvitt et tidligere dyrt obligasjonslån, og brukte totalt 1,47 milliarder for å kjøpe det tilbake før tiden. Nå hentes det altså inn penger på nytt for å kvitte seg med DNB-lånene.

Mens obligasjonslånet som ble erstattet i mars hadde en fastrente på hele 9,75 prosent, hadde de to fasilitetene fra DNB en rente på Nibor+4,8 poeng, noe som tilsvarer 5,6 prosent rente i dag.

Ice Group skriver at veksten deres fremover blir mer effektiv og fleksibel med et obligasjonslån sammenlignet med dagens pantsikrede kredittfasilitet.

Les også

Teknisk krøll hos Ice

Les også

– Vi kommer ikke til å gå utenfor Europa

Les også

Kjøper seg 40.000 kunder til

Her kan du lese mer om

  1. Ice
  2. Telekom
  3. Oslo Børs
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Ice henter børsplanene opp fra fryseboksen

  2. Ice vil på børs og kapre én av fem norske mobilkunder

  3. Underskuddet vokser i Ice

  4. Annonsørinnhold

  5. Mobilutfordreren vurderer både lån og ny emisjon

  6. Ice vil trenge penger om noen måneder