Bionor Pharma: Oppmuntrende resultater i arbeidet med HIV-vaksine

Nå skal resultatene presenteres for amerikanske myndigheter og selskaper.

TROR PÅ GJENNOMBRUDD: Etter man i 1981 klinisk påviste AIDS, immunforsvarssvikten HIV-viruset fører til, har over 30 millioner mennesker død av sykdommen. Administrerende direktør i Bionor Pharma Anker Lundemose og finansdirektør Synne H. Røine håper deres vaksine skal kunne kurere rammede.
Publisert: Publisert:

Det lille norske selskapet Bionor Pharma har i lang tid jobbet med å utvikle en vaksine som i praksis kan kurere HIV-smittende.

Nå melder selskapet at de har oppnådd gode resultater i en av sine tester av vaksinen Vacc-4x i kombinasjon med medisinen Revlimid.

Vacc-4x virker ved at den aktiverer kroppens immunforsvar til å drepe aktive HIV-infiserte celler i kroppen. Nye tester viser at ved å kombinere vaksinen med Revlimid kan de fjerne flere HIV-smittede celler enn tidligere gjennom én behandling, skriver selskapet i en børsmelding.

– Vi er svært fornøyde med dagens resultater, som viser at Vacc-4X kombinert med lenalidomide øker effekten av vaksinen, skriver administrerende direktør dr. Anker Lundemose i meldingen.

Kombinasjonen av de to medikamentene skal nå innlemmes i en større pågående test i selskapet ved navn «Kick and Kill». Hvor målet er å finne medisiner som vekker sovende HIV-celler, slik at Vacc-4X kan drepe flere celler per behandling.

Denne testen og resultatene fra den skal gjennomføres i første halvår neste år, men foreløpige resultater skal presenteres på en internasjonal HIV-konferanse om kort tid. I tillegg skal selskapet i samtaler med amerikanske FDA for å diskutere mulige samarbeid rundt videreutvikling av studien, heter det i mandagens børsmelding.

- De nye studieresultatene åpner mulighetene for å ta et lite steg nærmere en funksjonell kur for HIV. Resultatene er oppløftende, og fortjener absolutt å bli studert videre, sier Professor Jan Van Lunzen ved Universitetet i Hamburg, som har vært ansvarlig for testen.

Les også:

Vaksine-jubel på BørsenTapene krymper i Bionor PharmaEbola-smittede får behandling med medisin utviklet av legemiddel-miniNorsk selskap skal løse HIV-gåtenBionor Pharma blør penger mens de venter på HIV-gjennombruddet

Publisert:

Her kan du lese mer om