Recs underleverandørs mareritt ble virkelig

Underleverandør langer ut mot Recs ledelse.

SITTER MED SVARTEPER: Etter at Rec tirsdag meldte at de slår selskapet i Norge konkurs blir det svært vanskelig for Ekro Resirk og toppsjef Arnold Risa.
Publisert:

- Det verst tenkelige som kunne skje har skjedd i dag.

Det sier toppsjef for selskapet Ekro Resirk, Arnold Risa, til E24.

E24 skrev tirsdag morgen at Rec ikke lenger vil finansiere sitt norske Wafer-selskap, og dermed slår det konkurs.

- Når Rec kjører en datter konkurs for å løpe fra sine forpliktelser, så er det ikke lenger noen fremtid for Ekro Resirk, sier Risa.

Underleverandører, med krav på hundrevis av millioner kroner, vil nå få store problemer med å få betalt det de mener Rec skylder dem.

LES OGSÅ: Skrur igjen pengekranen - Slår Rec i Norge konkurs

Vurderer neste steg

Ekro Resirk er et selskap som driver med resirkulering av væske som brukes i forbindelse med skjæringav silisiumskiver.

Rec i Norge var eneste kunde av selskapet, og da Rec la ned virksomheten måtte Ekro Resirk også legge ned.

Risas selskap har krav på flere titalls millioner mot Rec Wafer i Norge, og det er disse kravene som nå blir veldig vanskelig å drive inn, siden Rec meldte at de kjører sitt datterselskap konkurs for å slippe forpliktelsene.

- Hva vil dere foreta dere videre i saken nå?

- Vi snakker nå fortløpende med våre advokater og rådgivere og vurderer våre neste steg. Jeg vil ikke si noe konkret om hva vi vurderer å foreta oss, men jeg ønsker heller ikke å utelukke noe, sier Risa.

LES OGSÅ: Rec kreves for en halv milliard

Ifølge Risa er det store summer Rec skylder til leverandører.

- Det er mange millioner, og får ikke vi pengene Rec skylder oss ligger også Fokus Bank an til å tape 50 millioner kroner, siden vi da ikke kan betale banken det vi skylder, sier Risa.

- Mange mindre selskaper vil nå tape mye penger.

Fokus Bank ønsker ikke å kommentere dette overfor E24.

Ifølge oppbudsbegjæringen Nedre Telemark Tingrett har mottatt fra Rec Wafer Norway, er selskapets gjeld nesten 1,687 milliarder kroner, mens eiendelene er vurdert til drøyt 446 millioner kroner.

Endringer med ny ledelse

Risa mener at det er en helt annen holdning til forpliktelser i dagens Rec-ledelse enn det var tidligere.

- Jeg har levert utstyr til Rec i ti år og aldri fått noen annet enn skryt. Nå er det åpenbart et nytt regime, og de bruker alle mulige triks for å komme seg unna inngåtte avtaler, sa Risa til Finansavisen i juli.

Ekro Resirk sikret seg i 2007 en kontrakt verd 500 millioner over fem år. Selskapet investerte blant annet 150 millioner kroner i en fabrikk for rensing og resirkulering av silisium ved Rec-anlegget i Porsgrunn.

Etter 10 måneders drift var det plutselig slutt på ordrene fra oppdragsgiveren Rec.

Leverandøren med antatt størst krav mot Rec, SiC Processing i Tyskland, sier til E24 at de ikke ønsker å gi en kommentar i relasjon til Rec på det nåværende tidspunkt.

LES OGSÅ:

Publisert: