Derfor går Seabird fra pluss til minus

Lavere omsetning og resultat i det andre kvartalet.

SKAFFER DATA: Seabird satser mer på multiklient.
Publisert: Publisert:

Seismikkselskapet Seabird Exploration melder om fallende inntekter i årets andre kvartal, sammenlignet med samme periode i fjor og årets tre første måneder.

- Omsetningen og resultatet for det andre kvartalet var lavere ettersom selskapet aktivt økte investeringene i multiklientundersøkelser, forberedte Geo Pacific for sitt første prosjekt og reposisjonerte en rekke fartøy etter fullførte kontrakter, skriver selskapet.

Omsetningen endte på 40,2 millioner dollar, mot 48,7 millioner i andre kvartal i fjor. Det ga et driftsresultat på minus 2,4 millioner dollar, mot 7,7 millioner året før.

Resultatet etter skatt viser et underskudd i kvartalet på 3,8 millioner dollar, sammenlignet med et positivt resultat på 2,6 millioner i andre kvartal i fjor.

Flåteutnyttelsen i kvartalet var 79 prosent, ned fra 88 prosent i det første kvartalet.

- Vi vil fortsatt fokusere på multiklient og generelt finne partnere i industrien. Vi venter attraktiv avkastning på våre multiklientinvesteringer. Men, inntil multiklientbiblioteket når en viss størrelse, kan omsetningen og driftsresultatet bli påvirket, skriver selskapet.

Les også: Nye kontrakter til Seabird

Les også: Solid seismikk-nedtur

Les også: Aksjehopp i Seabird

Publisert: