- Hagen vil kaste Orkla-sjefen

Bjørn Wiggens dager som konsernsjef kan være over. 

SJEFSBYTTE PÅ VEI? I september i fjor varslet Orkla-eier Stein Erik Hagen rendyrking av Orkla som merkevareselskap. Dette har imidlertid trukket ut i tid, og Hagen skal nå ha et sterkt ønske om å få inn en «dealmaker» som kan få ting til å skje raskt.
Publisert:

AksjeLongname: OrklaTicker: ORKMarked: OSEOrganiasonsnummber: 910747711TSID:Trade time: 2012-04-27 17:30:00Last: 42.14Close: 42.16Periode: 7days

Etter 19 måneder kan Bjørn Wiggens dager som konsernsjef i Orkla i neste uke være talte.

Ifølge Dagens Næringsliv (DN) vil industrikonsernets mektige eier, Stein Erik Hagen, ha en ny mann på topp.

Bakgrunnen for at Hagen ønsker Wiggen ut, skal være sterk frustrasjon over at det skjer for lite av både salg og kjøp i selskapet i henhold til det styret og ledelsen har varslet.

LES OGSÅ: - Han var den rette kandidaten

I september i fjor varslet Hagen og Wiggen rendyrkingen av Orkla som merkevareselskap.

På Orklas kapitalmarkedsdag i London 14. september sa Wiggen at selskapet vil endre sitt strategiske fokus til merkevarer, og at aksjeporteføljen, som består av Rec, Borregaard og Sapa er utenfor selskapets fremtidige vekstområde.

Selskapet meldte at det skal fortsette å jobbe aktivt sammen med Rec, for å styrke virksomheten, for så å selge seg ut av det tapsslukende solenergi-selskapet det eier 39,7 prosent av.

Imidlertid har rendyrkingen trukket ut i tid, og Hagen nå ha et sterkt ønske om å få inn en «dealmaker» som kan få ting til å skje raskt.

- Selgerne har vært for storforlangende
I februar fortalte konsernsjef Bjørn Wiggen i et intervju med E24 at de har lett og lett etter oppkjøpsobjekter siden han ble konsernsjef sommeren 2010, men at ingen storfisker har materialisert seg.

Han fortalte videre at de nå har identifisert flere mulige oppkjøpskandidater, men at han synes selgerne så langt er litt for storforlangende.

Oppkjøpskandidatene Orkla har jaktet på er selskaper som kan inngå i Orklas merkevaredivisjon, og som har sitt geografiske tyngdepunkt samme sted som Orkla.

Neste onsdag

Både Hagen og særlig utenlandske aksjonærer skal stå bak sjefsskiftet, som skal ha flertall blant de aksjonærvalgte styremedlemmene i Orkla.

Avisens kilder hevder at det ligger an til at styret tar stilling til sjefsskiftet på møte førstkommende onsdag, når regnskapet for første kvartal skal godkjennes.

Korsvold inn?
Det spekuleres også i at Stein Erik Hagens gamle venn, og nære allierte, Åge Korsvold, er mannen som skal overta konsernsjefstillingen.

I fjor sluttet Korsvold som administrerende direktør i Christen Sveaas` investeringsselskap Kistefos. Da fikk han vervet som nestleder i Orkla-styret.

PÅ VEI TIL TOPPS I ORKLA? Åge Korsvold, eks-konsernsjef i Kistefos og Storebrand, spekuleres å være på inn i Orkla som ny konsernsjef.

Verken Hagen, Wiggen, eller Korsvold har ønsket å kommentere avisens opplysninger.

Dette vil vil være fjerde gang Hagen vil kaste Orklas konsernsjef. Jens P. Heyerdahl forlot selskapet i 2000, Finn Jebsen i 2005, og Dag Opedal i 2010.

Stein Erik Hagen er styreleder og største aksjonær i Orkla, med 25 prosent av aksjene.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om