Rett ut med Cermaq

Nordea kaster aksjen ut av ukeporteføljen etter bare to uker.

KVITTER SEG MED LAKS: Nordea vil ikke ha mer fisk i ukeporteføljen fremover.
Publisert:

Det ble ikke noe langvarig opphold for fiskeoppdrett og -fôrselskapet Cermaq i Nordeas ukeportefølje. Etter bare to uker kastes selskapet ut.

I ukerapporten mandag begrunner Nordea dette med at Cermaq ble inkludert på forventninger om, sterkt salg frem mot påske. Nå virker det som at denne effekten allerede er tatt ut, og lakseprisene har falt med et par kroner til 26 kroner per kilo.

Dette er den eneste endringen Nordea gjør i sin ukeportefølje, som derved består av følgende aksjer:

  • Aker Solutions
  • Statoil
  • Royal Caribbean Cruises
  • Det Norske Oljeselskap
  • Algeta
  • Deep Sea Subbly

Ukerapporten peker videre på at vi hadde et bredt internasjonalt aksjefall sist uke. Markedene var tynget av svake tall fra innkjøpssjefene i Europa og Kina.

Hovedindeksen på Oslo Børs falt 1,4 prosent forrige uke. Dette var mindre enn den internasjonale nedgangen. Norske aksjer ble støttet av en økning i oljeprisen.

Aksjene som utviklet seg svakest for uken var blant annet Marine Harvest (‐9,9%), REC (‐9,4%) og Norsk Hydro (‐5,9%). I motsatt retning trakk Subsea7 (+1,7%) og (+3,2%).

Av viktige hendelser denne uken peker Nordea på den tyske indeksen for generelle forventninger blant bedriftene, IFO, som rapporteres mandag. Nordea tror på en svak nedgang i denne forventningsindeksen.

Videre rapporteres tall for inflasjonen i eurosonen. Her forventer Nordea et fall fra 2,7 prosent til 2,5 prosent.

Til sist nevnes tall for amerikansk forbrukertillit og utvikling i privat inntekt og forbruk. Nordea forventer tallene vil vise at forbrukerne vil holde igjen på pengebruken og øke sparingen. Dette vil gjøre veksten svakere.

LES OGSÅ:

Publisert: