Nå venter alle på USA

Aksjemarkedene spås en rolig dag frem til USAs viktige jobbtall kommer. 

- AVVENTENDE: Det ventes at den tyske børsen DAX starter flatt fredag.
  • Stine Grihamar
Publisert: Publisert:

Markedene i Europa ventes å starte rolig i dag.

Meglerhuset Netfonds tror Oslo Børs åpner flatt. Finansielle veddemål hos engelske bookmakere indikerer en svak nedgang mellom 0,1 og 0,3 prosent på børsene i Frankfurt, Paris og London.

E24 Børs: Sjekk markedet her

Hele Europa venter nemlig på det som ofte refereres til som månedens viktigste tall, eller «alle nøkkeltalls mor».

Klokken 14.30 fredag ettermiddag slippes de månedlige tallene på sysselsetting og ledighet fra USA. Normalt sett bruker investorene å være litt avventende i forkant av disse tallene.

USA har sluppet flere nøkkeltall tidligere denne uken. Onsdag kom en skuffende ADP-rapport som viste at sysselsettingsveksten i privat sektor var lavere i mars enn ventet.

Torsdagens oversikt over antall nye, amerikanske trygdesøkere var heller trist lesning. Antallet førstegangssøkere steg med 28.000 til 385.000 i forrige uke. Det var flere enn ventet.

LES OGSÅ: «Det har vært en håndfull skuffelser»

Til tross for disse svake tallene er konsensus fortsatt at det ble skapt 200,000 nye jobber i USA i mars, det vil si litt over gjennomsnittet de siste seks månedene.

Dette vil i såfall være positivt for aksjemarkedene.

DNB Markets anslår at ledigheten i USA vil avta til 7,6 prosent, ennå godt over de 6,5 prosent som Federal Reserve vil se før de begynner å stramme til politikken.

- Sysselsettingstallene er den kanskje viktigste indikatoren for aktivitetsutviklingen i USA. En jobbvekst på 200,000 i måneden indikerer en BNP-vekst på 3,0 til 3,25 prosent, skriver DNB Markets videre i en morgenrapport.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Børs og marked

Flere artikler

  1. Venter haltende børsdag

  2. Nye jobber ga opptur på Wall Street

  3. Slik blir børsdagen

  4. Børsopptur før viktige jobbtall

  5. Draghi kan løfte de europeiske aksjemarkedene