Derfor stiger Rec

Markedet har passert bunnen, mener meglerhus.

SOLID LØFT: - Vi mener at fjerde kvartal i fjor representerte bunnen, og derfor mener vi at det vil skje en gradvis bedring i solarindustrien fremover, skriver meglerhuset Carnegie. Her er konserndirektør Ole Enger i Rec under presentasjonen av selskapets 4. kvartalstall tidligere i år.
Publisert: Publisert:

Solenergiselskapet Renewable Energy Corporation (REC) er den store vinneren på Oslo Børs onsdag formiddag.

Det skjer etter at ferske tall fra analysebyrået PV Insights viser et kraftig løft for prisene på polysilisium, råstoffet til solarindustrien, i forrige uke.

Den ukentlige oppdateringen fra byrået viser at silisiumsprisene i spotmarkedet steg 7,14 prosent forrige uke, til en gjennomsnittlig pris på 18 dollar per kilo.

Meglerhuset Carnegie skriver i en oppdatering at de økte prisene er positivt for hele solindustrien.

Selv om vi og markedet forventer at prisene skal stige, så er det faktum at det faktisk skjer positivt, og det burde løfte produsentene i dag.

- I og med at dette er den viktigste innsatsfaktoren for solceller og moduler, kan man også argumentere for at prisøkning i polysilisium er en ledende indikator for høyere etterspørsel, og dermed en prisøkning for moduler. Det ville være veldig positivt for hele industrien, skriver meglerhuset.

Meglerhuset legger til at det sakte, men sikkert, inntar en mer positiv holdnig til solar-industrien.

- Vi mener at fjerde kvartal i fjor representerte bunnen, og derfor mener vi at det vil skje en gradvis bedring fremover.

Når det gjelder Rec, mener Carnegie at «selskapets hovedutfordring er manglende finansiering på 0,8-1 milliard kroner i april neste år, og usikkerhet om hvordan dette problemet kan bli løst».

Meglerhuset har en «hold-anbefaling» i Rec, og ber investorer se på utenlandske selskaper som Trina Solar, First Solar og Yngli.

Rec-aksjen sendes opp 19,58 prosent til 1,14 kroner.

Les også:

Publisert:

Her kan du lese mer om