Dette bør du vite før børsdagen

Tanker Investments blir årets første børsdebutant.

NYKOMMER: Tanker Investments børsnoteres på Oslo Børs tirsdag, og er dermed den første børsnoteringen i år.
Publisert:

E24 BØRS: Følg markedet her

Klokken 09.00 tirsdag vil representanter for Tanker Investments få æren av å ringe i børsbjellen på Oslo Børs.

Selskapet skal nemlig børsnoteres og blir dermed årets første børsdebutant.

Selskapet ble opprettet i januar i år og spesialiserer seg på investeringer i mellomstore tankskip for råoljetransport. Selskapet ble opprettet av Teekay-konsernet i Canada og Teekay Tankers.

Selskapet skal når det åpner seg muligheter «kjøpe, drifte og selge moderne, brukte tankskip i mellomklassen for å tjene på sykliske variasjoner i tankmarkedet». Selskapet har per i dag en flåte på ni skip og hovedkontor i Vancouver.

Les også

Teekay satser på tank: Har fått nordmenn med på laget

Selskapet planla opprinnelig å hente 100 millioner dollar, men den store interessen økte dette til 175 millioner dollar. Emisjonsprisen på 78 kroner aksjen gir selskapet en børsverdi på 2,9 milliarder kroner, ifølge Oslo Børs.

Selskapet har notert seg gjennom en såkalt fast track-prosess på fire uker.

- Raskere tilgang til et regulert marked finnes ikke, samtidig som Oslo Børs tilbyr stor grad av fleksibilitet og konfidensialitet i noteringsprosessen, skriver Oslo Børs i en pressemelding.

Venter børsoppgang

Når det gjelder resten av Oslo Børs venter meglerhuset Netfonds tirsdag at den vil starte med en oppgang på 0,1 prosent.

Børsbildet i Asia var relativt blandet tirsdag etter nedgang i både USA og Europa mandag.

Les også

Rykter om støttetiltak setter fart i Shanghai-aksjer

Dobbel runde boligtall

Det slippes to viktige boligstatistikker i USA tirsdag.

Den første er boligprisindeksen S&P Case-Shiller klokken 14.00 norsk tid. Det er ventet at den vil vise en prisvekst på 0,7 prosent i januar, mot 0,8 prosent i desember, målt fra måned til måned. Indeksen måler prisutviklingen i 20 amerikanske byområder.

Den andre boligstatistikken er nyboligsalget som slippes klokken 15.00 norsk tid. Ifølge konsensustall fra Bloomberg, er det ventet at salget vil ende på 440.000 for februar, målt på årsbasis. Det vil i så fall være en nedgang fra salgstakten på 468.000 i januar.

Klokken 15.00 slippes også Conference Boards forbrukertillitsindeks. Den er ventet å stige fra 78,1 poeng i februar til 78,4 poeng i mars.

Her på kontinentet får vi tall fra Storbritannia (konsumprisindeks), Sverige (produsentprisindeks), Frankrike (INSEE bedriftstillit) og Tyskland (IFO-indeksen).

Les også:

Tror oljeprisen skal ned til 90 dollar fatetKim Dotcom vil børsnotere milliardselskapGoogle innleder samarbeid med Ray Ban og Oakley

Publisert:

Her kan du lese mer om