Svakt konsoll-salg tynger Nintendo

Nintendo sakker akterut i konsollkonkurransen med Sony og Microsoft.

TAPTE: Mario, en av Nintendos sterkeste merkevarer, klarte ikke å forhindre at Nintendo tapte penger for tredje året på rad. Nå håper selskapet at titler som «Mario Kart» og «Super Smash Bros» skal få fart på salget.

Toru Hanai
  • Mathias Klingenberg
Publisert: Publisert:

Nintendo tapte 457 millioner dollar, eller 2,7 milliarder kroner, i sitt finansielle år 2013. Det melder blant andre nettstedet Recode.

Det er tredje året på rad Nintendo taper penger.

Totalt omsatte Nintendo for 5,6 milliarder dollar, omtrent 33,1 milliarder kroner i perioden, som varte fra 31. mars 2013 til 31. mars i år.

Det dårlige salget av den stasjonære konsollen Wii U får mye av skylda for resultatet. Den relativt nye konsollen solgte kun 2,72 millioner eksemplarer fra 31. mars 2013 til 31. mars i år. Nintendo har satt ned prisen på konsollen for å få fart i salget, men den ønskede effekten har så langt uteblitt.

Sonys Playstation 4 og Microsofts Xbox One har til sammenlikning solgt henholdsvis syv og fem millioner eksemplarer på de knappe seks månedene de har vært i salg.

- Wii U-konsollen har fremdeles en negativ innvirkning på Nintendos resultat, hovedsakelig som følge av prisnedsettelser i USA og Europa, skriver Nintendo i årsberetningen.

Nintendo hadde opprinnelig forventet å selge ni millioner Wii U dette året. I januar nedjusterte selskapet salgsforventningene for konsollen til 2,8 millioner eksemplarer. Det endelige resultatet ble altså enda lavere enn dette.

Selskapet håper nå at de nært forestående spilltitlene «Mario Kart» og «Super Smash Bros» skal få fart på salget.

Selskapet solgte 12.24 millioner eksemplarer av sin bærbare spillkonsoll Nintendo 3DS. Nintendo forventet egentlig å selge 18 millioner 3DS, men nedjusterte i januar dette til 13.5 millioner eksemplarer.

Les også:

Playstation 4 leder (fortsatt) i konsollkappløpetNintendo leder an i falletApple og Google boikotter nye «Flappy»-apper

Publisert:

Flere artikler

  1. Nintendo med rekordoverskudd

  2. Playstation 4 leder (fortsatt) i konsollkappløpet

  3. Sony har solgt mer enn fem millioner Playstation 5

  4. Endelig klart for krig i konsoll-markedet

  5. Playstation-salget knuser Xbox